CHP Edirne’den Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

CHP Edirne İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, Atatürk anıtında düzenlediği çelenk töreni ile kutladı. Törende konuşan CHP İl Başkanı Harika Taybıllı; “Birlik ve beraberlik içinde, barışa olan inancımızla, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 15:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Atatürk anıtında düzenlediği çelenk töreni ile kutladı.

Törene; CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve parti üyeleri katıldı.

İl Başkanı Taybıllı’nın Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

“KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMA KARARLILIĞIMIZI KORUYORUZ”

Törende konuşan Taybıllı, Cumhuriyetin 101’inci yılını coşkuyla kutlamak için bir arada olduklarını söyleyerek; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini benimseyen bir millet olarak, huzur, adalet ve kardeşlik içinde yaşama kararlılığımızı her daim koruyoruz. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; her bir bireyin haklarının, özgürlüklerinin teminat altına alındığı, adaletin ve eşitliğin sağlandığı bir yaşama düzenidir. Cumhuriyet, bir milletin kendi iradesiyle yönetildiği, hiçbir zümreye veya kişiye bağlı kalmaksızın kendi geleceğini tayin ettiği bir sistemdir. Gazi Atamız, bizlere en kıymetli emanetini, ‘Cumhuriyeti’ bırakarak, her birimizin omuzlarına bu kutsal görevi yüklemiştir. Atatürk'ün dediği gibi, ‘Cumhuriyet fazilettir.’ Bu fazilet, her birimizin onurlu, özgür ve eşit bir yaşam sürme hakkının koruyucusudur” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ”

Cumhuriyeti geçmişin bir anısı olarak değil; geleceğe güvenle bakmayı sağlayan bir güç olarak kucakladıklarını belirten Taybıllı; “Cumhuriyet, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmamız, bilimde, sanatta ve eğitimde gelişmemiz için bizlere verilen bir yol haritasıdır. Bugün, bizlere birlik olmanın, ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak el ele yürümenin önemini hatırlatıyor. Atatürk'ün, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle bizlere bıraktığı bu miras, özgür iradenin gücünü ve halkın yönetimdeki hak ve sorumluluğunu göstermektedir. Bu ilkeye sıkı sıkıya bağlı kalarak, cumhuriyetin bizlere sunduğu hakları ve özgürlükleri koruma görevini büyük bir titizlikle yerine getireceğiz. Cumhuriyetimizin aydınlık yarınları için, çocuklarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Her bir vatandaşımızın eşit haklara sahip olduğu, barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir Türkiye'yi, her gün, yeniden inşa etme sorumluluğumuz var. Geleceğe, inançla barış içinde ve kardeşlik duygularıyla yürürken, Cumhuriyetin bize sunduğu özgürlükleri koruyacak; bu değerleri daha da yükseltecek nesiller yetiştireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde, barışa olan inancımızla, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. Bugün burada, Cumhuriyetimizin temellerini atan büyük önderimize ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunarken, geleceğe umutla bakıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk ilkeleri” dedi.

Taybıllı’nın konuşmasının ardından tören sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ