Bu Kermesin Geliri Sokak Hayvanlarına

Edirne’de geliri sokak hayvanlarının tedavisinde kullanılmak üzere kermes düzenlendi. Kermes bugün saat 20.00’ye kadar Eski Cami önünde olacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:06

Edirne’de Eski Cami önünde, geliri sokak hayvanlarının tedavisinde kullanılmak üzere kermes kuruldu. Edirne Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (EDSHAYKO) tarafından düzenlenen kermes, bugün saat 20.00’ye kadar Eski Cami önünde olacak.

EDSHAYKO Derneği Başkan Yardımcısı Mine Yıldız, klinik ücretlerinin çok yüksek olması dolayısıyla tüm gelirin sokak hayvanlarının tedavisine aktarılacağını belirterek; “Biz EDSHAYKO olarak son üç ayda çok fazla ağır vakaları tedavi ettirmek üzere aldık. Klinik ücretleri çok ciddi boyutlarda. Belediyemizin barınağında maalesef tedaviler çok mümkün olmadığı için ve barınağımıza gerekli imkanlar da sağlanmadığı için dernekler olarak bu görevi üstlendik ama şahsi olarak ya da dernek olarak gücümüz bir yere kadar. Dernekler olarak bizim gelirimiz sadece bağışlar. Gelen bağışlar ve tamamen kendi kazancınızla biz bu canlıları tedavi ettiriyoruz. Kermesimizin sebebi de klinikte tedavi gören canlarımızın masraflarına katkı sağlamak. Araba kazası, çoklu kırıklar, omurilik kırığı gibi çoğu ağır vakalardan oluşuyor. Elimizden geldiği kadar tedavileri için uğraşıyoruz. Uğraşmaya da devam edeceğiz. Kermesimiz bugün saat 20.00’ye kadar sürecek.  Umarım canlarımızın tedavisi için ciddi bir gelir elde ederiz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK