Bu Belirtileri Olan Edirneliler Acil Servise Koşuyor

Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve vücut ağrısı olan Edirneli vatandaşların soluğu hastanede almasıyla acil servisler doldu taştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 00:04

Edirne'de son günlerde soğuk algınlığı vakalarında artış gözleniyor. Solunum yolu vakalarının artmasıyla hastanelerin acil servislerine başvuran hasta sayısında ciddi artış yaşanıyor.  Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Acil Servislerinde yaşanan yoğunluk görüntülere yansıdı.

BEKLEYEN HASTA SAYISI ORTALAMA 100

Acil servislere başvuran hastaların çoğunun şikayetinin ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve vücut ağrıları olduğu öğrenildi. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi'ne tedavi için başvuran hastalar, ortalama 100 hastanın ardından sıranın kendisine gelmesini bekliyor.

ÇOCUKLARDA İSHAL ARTIŞI

Edirne'de hastanelere ishal ve kusma şikayetleriyle başvuran çocuk hastaların sayısında artış yaşandığı öğrenildi. Çocuklarda 40-41 dereceyi bulan ateş, ishal, kas ağrıları, baş ağrısı, halsizlik, boğaz ağrısı gibi belirtilerin birinci sırada yer aldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ŞENER URFA