Belediyeden Çiftçilere Drone, Kız Öğrencilere Burs Desteği

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Çiftçi Kadınlar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Edirne Belediyesi’nin çiftçiler için gerçekleştireceği 2 çalışmaya dikkat çekti. Edirne Belediyesi’nin 300 dönüm arazide ürettiği ürünlerle kız çocuklarına burs verileceğini açıklayan Akın, belediyeye ait dronelarla da çiftçilere yardımcı olacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 16:03

Edirne Belediyesi, Dünya Kadın Çiftçiler Haftası kapsamında Çiftçi Kadınlar Zirvesi düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarında düzenlenen zirveye Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Tan ve Prof. Dr. Eylem Bayır, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, bazı il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, kadın çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Edirne Belediye Bandosu ve Edirne Belediyesi Kadın Ritim Grubu gösterilerini sergilediler. Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Egemen Ilgın, müdürlüğün gerçekleştirdiği ve planladığı çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

“ÜRETTİKLERİMİZDEN KIZ ÇOCUKLARIMIZA BURS VERECEĞİZ”

Zirvede konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın da üreten kadınlarla gurur duyduğunu belirtirken; “Edirne’de tarıma nasıl değer katabiliriz diye düşündük. Hedeflerimiz çok büyük. Dinamik ve genç bir kadroya sahibiz. Sizlerle beraber çok değerli çalışmalara imza atacağız. Mülkiyeti Edirne Belediye’mize ait olan, 2019 yılından beri ata tohumlarımızı ekip çoğalttığımız Cumhuriyet Çiftliği’mizde ekip biçmeye devam edeceğiz. Ama diğer taraftan 300 dönüm arazimizi de ele alıp ekim yapacağız. Ürettiklerimizden kız çocuklarımıza burs vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİLERİMİZE DRONELARIMIZLA YARDIMCI OLACAĞIZ”

Başkan Akın, tarımda drone ile ilaçlamanın çok önemli olduğunu söyleyerek; “Edirne Belediyesi’ne ait dronelarımızla beraber ilaçlama çalışmalarında siz değerli çiftçilerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz. Çiftçiler Günü’nde de çiftçimize birtakım destekler sunduk ama yetmez. Daha fazlasını yapmak için mücadele edeceğiz. Tohum dağıtmaya, mazot yardımında bulunmaya, fide vermeye, artan hizmetlerimizle birlikte siz değerli çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Akın’ın konuşmasının ardından program sunumlarla devam etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ