Baro Başkan Adayları Ne Dedi?

Edirne Barosu’nun 50’nci Olağan Genel Kurulu baro başkan adayları oylarını kullandı. Oylarını kullanan adaylar gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 11:45

Edirne Barosu’nun 50. Olağan Genel Kurulu’nda, baro başkanlığına aday olan mevcut başkan Av. Gökhan Karakoç, Av. Neslihan Türkay ve Av. Özgür Yıldırım oylarını kullandı. Adaylar birbirine başarılar dileyerek seçim sonucunu hayırlı olması temennisinde bulundu.

EDİRNE’NİN İLK KADIN BARO BAŞKANI OLMAK İSTİYOR

Oy kullandıktan sonra açıklamada bulunan aday Av. Neslihan Türkay; “Edirne Barosu 50’inci Olağan Genel Kurulunda Baro başkanlığına aday oldum. Edirne Barosu cumhuriyetin kalesidir. Bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve mesleğimize borcumuz vardır. Bu borcu ödemek için Edirne Barosu’nun ilk kadın başkanı olmak için adaylığımı açıkladım. Seçim hepimiz için hayırlı olsun. Türkiye’de diğer barolardaki genel kurulları hepimiz izledik. Edirne Barosu asla siyasallaşmayarak asla birbirlerine fiziki şekilde müdahale etmeyerek her türlü avukatın hakkını konuşarak, anlaşarak etik kurallar çerçevesinde çözmeyi başarabilen bir Barodur. Bunu dünkü genel kurulumuzda da gösterdik. Ben başaracağımıza, birbirimizi ayrıştıran etkenden sıyrılarak meslek için bir araya gelebilecek olma inancımızı genel kurulda bir kez daha gördüm. Barom ve mesleğim için savaşmaya değeceğini bir kez daha gördüm. Edirne Barosunun ilk kadın başkanı  olmak için elimden gelen her şeyi ekip olarak tüm emeğimizi verdik. İnşallah yarın Edirne Barosunu ilk kadın başkanı olarak karşınıza çıkmak nasip olur. Barom için hayırlısı neyse o olsun. Meslektaşım için hayırlısı ne ise o olsun ama Edirne Barosu bir bütün” diye konuştu.

“MESLEĞE HİZMET YARIŞIDIR”

Mevcut başkan ve aday Av. Gökhan Karakoç, seçimlerin kaybedeni olmayan bir yarış olduğunu söyleyerek; “2022 yılının yine Ekim ayında 49’uncu Genel Kurulunda sandığa yansıyan irade beni ve diğer yönetici arkadaşlarımı baroyu 2 yıl boyunca yönetme yetkisi ve sorumluluğu ile ödüllendirmişti. Öncelikle geride bıraktığımız 2 yıllık zorlu dönemde pek çok kamu kurumu gibi Edirne Baro’muzun da pandemi sebebiyle bozulan iktisadi şartları oldu ama çok şükür zor günleri geride bıraktık. Şimdi yine Genel Kurul heyecanımız var. 50’nci Genel Kurulumuzu yapıyoruz. Öncelikle buradan, sandıktan çıkacak irade ve sonuç ne olursa olsun mesleğe hizmet noktasında bir yarıştır. Kaybedeni olmayan bir yarıştır. Dostluk ve kardeşlik içerisinde geçen bir yarıştır. Sonuçların şimdiden mesleğe, meslektaşa ve baromuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KAZANAN BAROMUZ OLSUN”

Aday Av. Özgür Yıldırım, ise sonuçların hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Kazanan inşallah baromuz olsun. Seçim sonuçları şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Sandıklar, saat 17.00 itibariyle oy verme işlemine kapatılacak.

HİLAL PEKER