Avcı: "Müzeler, Kültür Turizminin En Önemli Unsurlarındandır"

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, müzelerin kültür turizmi açısından önemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 14:48

Avcı, “Müzeler, yalnızca tarihi ve kültürel mirasın sergilendiği yerler değil, aynı zamanda turistler için bir cazibe merkezidir. Bu anlamda, müzeler kültür turizminin en önemli unsurlarından biridir” dedi.

Dünya Turizm Günü’nün turizmin sosyal, kültürel, politik ve ekonomik değerlerine dikkat çekmek amacıyla kutlandığını hatırlatan Avcı, turizmin farklı alanlarına değinerek, “Termal turizm, yat turizmi, inanç turizmi, yayla turizmi, kongre turizmi gibi çeşitli alternatiflerin yanı sıra kültür turizmi, son yıllarda büyük bir ilgi görmektedir. Kültür turizmi sayesinde, toplumda kültürel varlıkların korunması ve yaşatılması için farkındalık ve bilinç artmıştır. Bu bağlamda, müzeler turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve kentlerin cazibe merkezlerine dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

Keşan Kent Müzesi olarak 2024 yaz sezonunda kente gelen turistlere bölgenin tanıtımını yaptıklarını belirten Avcı, “Kentimizin tarihini ve kültürünü tanıtarak, turizmde yeni bir destinasyon noktası olma yolunda ilk adımları attık. Gelecek dönemde de sürdürülebilir turizm vizyonunu Keşan’a kazandırmak ve gelen misafir sayısını artırmak en büyük hedeflerimiz arasında” diye konuştu.

HABER MERKEZİ