Aslan’dan İl Genel Meclisi’ne Hatıra Ormanı Önerisi

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında İl Genel Meclisi Hatıra Ormanı’nın oluşturulmasını önerdi. Aslan, Eylül ve Ekim aylarında dökülen meşe pelitlerinin toplanarak meşe ağaçlarından bir hatıra ormanı oluşturulabileceğini söylerken; ormanın daha önce yangın nedeniyle yok olan bir ormanın yerine yapılabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 16:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, İl Genel Meclisi’ne hatıra ormanı oluşturulması için öneri yaptı.

Aslan, meşe pelitlerinin Eylül ve Ekim aylarında döküldüğüne dikkat çekerken; meşe pelitlerinin toplandıktan sonra bir süre nemlendirilmesi ve ekimi ile meşe ormanı oluşturulabileceğini söyledi. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde konuyla ilgili etkinlik düzenlenebileceğini ifade eden Aslan, Edirne’de yaz mevsiminde meydana gelen yangınlarda yok olan ormanların yerine meşe pelitlerinin dikilebileceğini söyledi.

Aslan hem İl Genel Meclisi üyelerine hem de vatandaşlara çağrıda bulunurken; meşe ağaçlarının yangınlara karşı dirençli olduğunu vurguladı. Çam ağaçlarının kolay yanabilir özelliği nedeniyle orman oluşturulmasında önermeyen Aslan, meşe ağaçlarının hem yangınlara karşı daha dirençli hem de ömürleri bakımından daha uzun süreli olduğunu belirtti. Aslan, İl Genel Meclisi Hatıra Ormanı’nın da meşe ağaçlarından oluşması gerektiğini sözlerine ekledi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ