“Asgari Ücretle Geçinmek Mümkün Değil”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Türkiye’de milyonlarca insanın asgari ücretle yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekerek; “Asgari ücretle geçinmek mümkün değil” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 13:10

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, artan enflasyon ve asgari ücrete ara zam yapılmaması nedeniyle “Asgari ücretle geçinmek mümkün değil” diyerek, milyonlarca kişinin çok zor durumda olduğunu belirtti.

Aladağ, yaptığı açıklamada, özellikle okula giden çocukları olan ailelerin, çocuklarına harçlık bile veremediklerini dile getirerek, bu durumun toplumda derin yaralar açtığını vurguladı.

“MİLYONLAR ASGARİ ÜCRETLE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR”

‘www.batiekspres.com’ haber sitesine konuşan Aladağ; “Ülkemizde milyonlarca insan, asgari ücretle yaşam mücadelesi veriyor. Ancak artan enflasyon karşısında asgari ücretin alım gücü her geçen gün daha da azalıyor. Hükümetin asgari ücrete ara zam yapmaması, bu vatandaşlarımızı adeta açlık sınırında yaşamaya mahkum ediyor. Özellikle okula giden çocukları olan aileler, çocuklarına harçlık bile verememekten yakınıyor. Çocuklar okulda kantinden bir şey almak istediklerinde, veliler çaresizce ellerini ceplerine atamıyorlar. Bu durum, hem çocuklarımızın, hem de ailelerinin psikolojik olarak yıpranmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Aladağ, Saadet Partisi olarak halkın sorunlarını her platformda dile getirmeye devam edeceklerini belirterek; “Bizler, ülkemizin her kesiminden insanın refah içinde yaşadığı, çocukların geleceğe umutla baktığı bir Türkiye hayaliyle çalışıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ERGİN SÖZER