Altından Yeni Bir Rekor

Altında hızlı yükseliş devam ediyor. Bir gram altın bugün 2 bin 950 lira seviyesine ulaşarak rekor kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 17:00

Amerikan Merkez Bankası FED’in, 50 baz puan faiz indirimi sonrası altındaki yükseliş devam ediyor. Bir gram altın bugün 2 bin 950 liraya ulaşarak rekor kırdı. Edirneli kuyumcu Murat Tahan, altındaki yükselişin devam edebileceğini, ancak Ekim ayının ilk haftasına kadar inişli çıkışlı bir grafik sergileyebileceğini söyledi.

Ekim ayının ilk haftasından sonra ise yeni rekorların geleceğini tahmin ettiklerini belirten Tahan; “Altın her ay yeni bir rekor kırmaya devam ediyor. Bugün altının gramı 2 bin 950 liraya ulaştı. Yıl sonuna kadar her ay kendi rekorunu kırmaya devam edebilir. Eylül sonuna kadar ortalama bu seviyelerde devam edeceğini düşünüyorum. Ekim ayının ilk haftasından sonra da yeni bir rekor olmasını tahmin ediyorum. Altının gramının yıl sonu 3 bin 250 ile 3 bin 500 arasında olabilir. Ancak bunlar altın piyasası hakkında tahminler olup yatırım tavsiyesi değildir” dedi.

“BOZDURURKEN EN AZ KAYIP 24 AYARDA”

Altın alanlara 24 ayar almalarını, bozdururken en az kaybın 24 ayarda olduğunu söyleyen Tahan; “Geçtiğimiz aylarda olan ufak geri çekilmeler veya duraksamaları nefes alma olarak tanımlıyoruz. Bunlar mutlaka olacaktır. Bu arada altına yatırım yapacaklara da 24 ayar almalarını tavsiye ediyorum. Bozdurulacağı zaman en az kayıp 24 ayarda yaşanmaktadır” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK