Akın: "En Ağır Cezayı Alması İçin Mücadele Edeceğim"

Edirne’de dün bir kişinin iki çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanması olayıyla ilgili konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, olayın şüphelisinin en ağır cezayı alması için mücadele edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 18:56

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının yayın yasağı getirdiği istismar dosyasıyla ilgili Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Başkan Akın, dün yaşanan ve ardından yayın yasağı getirilen olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Akın paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Maalesef dün kentimizde yaşanan taciz olayını şiddetle ve nefretle kınıyorum Yabancı uyruklu şahsın en ağır cezayı alması için bir hukukçu olarak ve kadın bir siyasetçi olarak gereken her türlü çabayı göstereceğimin bilinmesini istiyorum.

Ülkemizde son zamanlarda kadın ve çocuklara yönelik bu tür taciz ve saldırılar artarak devam ediyor, hatta can kayıpları yaşanıyor. Benzer bir olayın kentimizde yaşanmış olması, üstelik bunun çocuklara yapılmış olması ise bizleri ayrıca öfkelendiriyor, üzüyor ve kahrediyor.

Edirne modern ve akl-ı selim insanların yaşadığı, caddelerinde herkesin rahatça dolaşabildiği çağdaş bir kenttir.  Şehrimizde bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hep birlikte mücadele edecek, Edirne Belediyesi olarak da tüm imkanlarımızla kadın ve çocuklarımıza sahip çıkacağız."

HABER MERKEZİ