Akalın: “Bebek Ölümlerinden Hükümet Sorumlu”

Edirne İYİ Parti Milletvekili Mehmet Akalın, Türkiye’nin gündeminde olan bebek ölümleriyle ilgili yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu. Akalın, “Bu bebek davası inanılmaz bir şey. Bu dünyanın en ücra köşesinde olsa hükümetler devrilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 18:28

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, habercilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin gündeminde olan bebeklerin hastanelerde öldürülmesiyle alakalı hükümetin sorumlu olduğunu belirten Akalın; “Bu bebek davası inanılmaz bir şey. Bu dünyanın en ücra köşesinde olsa hükümetler devrilir” dedi.

Hükümetin içinde olması, kontrol etmesi gereken alanların olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın suçlu olduğunu söyleyen Akalın; “Her zaman söyledik, ülkemiz iyi yönetilmiyor diye. Maalesef ülkemiz iyi yönetilmiyor. Keşke biz haklı olmasak diyoruz ve maalesef biz haklı çıkıyoruz. İşçisinden patronuna, esnafından emeklisine, memuruna ülkede durumu iyi olan hiç kimse yok. Biz bunları konuşurken, anlatmaya çalışırken bir anayasa diyorlar ve ülkenin gündemi değişiyor. Maalesef muhalefette buna kanıyor, iktidarın güdümünde gündem belirlenmiş oluyor. Biz gerçek gündemi, çiftçinin esnafın, işçinin durumunu bir kenara bırakıp anayasayı tartışıyoruz. Bu bebek davası inanılmaz bir şey. Bu dünyanın en ücra köşesinde olsa hükümetler devrilir. Geçen gün iktidar mensuplarından bir tanesi (Bu işler dünyanın her yerinde olabilir) dedi. Olmaz efendim. Dünyanın her yerinde olabilir ama o bireyseldir. Burada hükümetin kontrol etmesi gerektiği alanlar var. Burada hükümetin içinde olması gereken, kontrol etmesi gereken alanlar var. Suçlu burada Sağlık Bakanlığı. Bu işleri yapan kişiler yolda yürüyen, devlette hiç görevi olmayan kişiler mi? Turhan Çömez vekilimiz aylar öncesinden uyardı. ‘Burada bir şeyler oluyor, bebek ölümleri oluyor’ dedi, cevap vermediler. Maalesef aileler unuttuktan sonra, bu hadiseyi de unutturma yoluna gidecekler. Biz söylemiştik demek istemiyoruz artık. Görüyoruz, bu ülkede elle tutulacak hiçbir şey kalmadı. Bakın en önemlisi de ahlak kalmadı. Ekonominiz bozuktur, liyakatli insanları göreve getirirsiniz, ekonomimizi düzeltirsiniz. Eğitiminiz bozuktur, liyakatli, eğitimden anlayan, eğitime gönül vermiş kişileri getirirsiniz, sağlıkla ilgili getirirsiniz ama ahlakı düzeltmeniz zordur. Siyasette ahlak kalmamış. En önemlisi bu hükümetin yaptığı en kötü şey dinde ahlak kalmadı, dinde ahlakı yok ettiler. Bunun zararını da İslam dini, o dindar nesil yetiştireceğiz dedikleri İslam dini görüyor. Dinde ahlak bırakmadılar. Deistler, ateistler etrafımızı sardı. Eğer siz dinden ahlakı yok ederseniz sonucu budur maalesef. Evet çok hazin bir durum. Çok kötü bir durum ama biz bunun peşini bırakmayacağız” dedi.

“GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME DÖNECEĞİZ”

Bu tür olayların yaşanmaması için güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerekliliğini belirten Akalın; “Bunun sorumlusu da icra makamıdır, hükümettir ve değiştirmek istediğimiz partili cumhurbaşkanlığı sistemidir. Başka hiçbir şey değil. Biz bunu nefesimizin yettiği kadar söyleyeceğiz. Biz bu partili cumhurbaşkanlığı sistemini değiştireceğiz. Biz bunu reddediyoruz. Bu sistemi, bu yönetim şeklini reddediyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceğiz Allah'ın izniyle. Bunu bugün Türkiye'de bizden başka isteyen yok. Herkeste bir yumuşama başladı. Kimse bu sistemi konuşmuyor. Yani bu yaşadığımız hadiselerin asıl sebebi olan sistemi konuşmuyoruz. Bunun bütün sebebi bu sistemdir. Biz bu sistemi değiştireceğiz inşallah. Neresinden tutacaksınız bu işi? Bir ülkede hastaneleri olan bir Sağlık Bakanı var. Böyle bir şey olabilir mi? Bu sağlık bakanının bu ülkeye hizmet edebileceği düşünebilir misiniz? Yani tarafsız bir şekilde hizmet edeceğini düşünebilir misiniz? Turizm Bakanımız var, otelleri var. Milli Eğitim Bakanımız var, özel okulları var. Şimdi bu bakanlardan bir şey bekleyebilir misiniz? Bunları doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK