AK Parti Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam’ın, Kırklareli’nin Kayalı Barajından su alan Edirne’nin suyunu keseceklerine yönelik açıklamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak AK Parti Edirne il yönetiminde bulunmuş bir isim olan Yunus Ekşi de Sarıçam’a tepki gösterdi.
Ekşi, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Sarıçam’ın açıklamasını “talihsiz” olarak niteleyerek “Gerçekten bu söyleminizin muhatabı siz değilsiniz. DSİ veya Tarım Bakanlığı ilgili mercilere yazı yazarak bu kadar tepki almayabilirdiniz. Muhalefete de siyaset yapma imkanı verdiniz. Edirne'deki halkın ciddi tepkilerini aldınız. Kayalıköy Barajı, DSİ ve Enerji Bakanlığının yetkisinde olan bir yatırımdır. Bu da 2000'li yıllarda dönemin Edirne belediye başkanı rahmetli Cengiz Varnatopu'nun Enerji Bakanlığı ile yapmış olduğu bir anlaşma ile Edirne'nin içme suyunu temin etmek için Kayalıköy Barajından su verilmesini anlaşması yapılarak bunun dakikada kaç metreküp su verileceği de o sözleşmede yazılıdır. Bunun üzerinde bir su alınıyorsa bunu da DSİ’nin ilgili makamları gündeme getirir. Siz de bu kadar tepki almazsınız” dedi.
“EMSAL GÖSTERİLİP SIKINTI DOĞURABİLİR”Bu tür bir müdahalenin başka bölgelerde emsal teşkil ederek çeşitli sorunlar doğurabileceğine dikkat çeken Ekşi, DSİ’nin Edirne Belediyesi’ne yazı yazarak belediyeye ait kuyuların çalıştırılmasını ve tedbir almalarını isteyebileceğini kaydetti. Ekşi açıklamasını “Umarım ne demek istediğimi yetkili organlar anlamıştır” cümlesiyle bitirdi.
HABER MERKEZİ