ADD Edirne Kışlalı’yı Andı

ADD Edirne Şubesi, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı katledilişinin 25’inci yılında andı. Şube Başkanı Celil Özcan, Kışlalı’nın suikastını nefretle kınadığını belirterek; “Ölümünün 25’inci yılında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı ve bütün devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 14:58

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ve ADD Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan akademisyen yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı katledilişinin 25’inci yılında andı.

ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, Kışlalı’nın 21 Ekim 1999’da evinin önündeki arabasına konan bomba ile katledildiğini belirterek; “Ahmet Taner Kışlalı 21 Ekim 1999 tarihinde saat 09.40’ta Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Akit gazetesi suikasttan önce hakkında bir haber yapmış ve Kışlalı’nın üzerine çarpı atılmış fotoğrafını manşetten vermişti. Kışlalı suikastının faili bulunamamıştır. Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999 gününün sabahı, yayımlanmak üzere gönderdiği son yazıyı Cumhuriyet'e faksladıktan 7 dakika sonra öldürüldü” ifadelerini kullandı.

“KIŞLALI SUİKASTINI NEFRETLE KINIYORUZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu’nun, “Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil; geleceğin öncülüğüdür. Türkiye’nin demokrasiyle yönetilen ve çağı yakalama şansına sahip tek Müslüman ülke oluşunda, laiklik ilkesini benimsemiş oluşunun rolü olmadığını söylemeye olanak var mıdır? Türkiye'de yaşayan ve kendisini toplumdan sorumlu hisseden herkesin, Kemalizm, laiklik ve demokrasi bağlantısını iyi kurması gerektiğine inanıyorum” diyen Kışlalı’nın suikastını nefretle kınadığını belirten Özcan; “Ölümünün 25’inci yılında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı ve bütün devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ