RÜŞVET DAVASININ GÖRÜLMESİNE DEVAM EDİLDİ

Kırklareli'nde İçişleri Bakanlığınca rüşvet ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Başkanı E.S.'nın de aralarında olduğu 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 15:48

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar T.Ö, H.Y. ve C.Öç katıldı. E.S. ile İl Genel Meclisi Üyesi ve CHP İl Başkan Yardımcısı C.T.'nin de aralarında bulunduğu diğer sanıklar duruşmaya katılmadı.

E.S.'nın sağlık raporu alarak mahkeme dosyasına eklenmesi üzerine mazeret raporu sunduğu gelen belgeler ile okundu.

Duruşmada, T.Ö., savunmasında, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Kıyıköy beldesinde esnaf olduğunu belirten T.Ö., banka hesaplarındaki para işlemlerinin esnaf olması dolayısıyla yapıldığını iddia etti.

Kimseden rüşvet almadığını, rüşvete aracılık etmediğini öne süren T.Ö., "Ben tacirim, ticaretle uğraşıyorum. Hesabıma çok sayıda ve değişen miktarlarda para giriş çıkışı oluyor. Benim hesabımdaki işlemler yaptığım ticari faaliyetlere ilişkindir. Suçsuzu, beraatimi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Tutuksuz sanık C.Ö. de savunmasında, suç kastı olacak hiçbir iş yapmadığını öne sürdü.

Kimseye rüşvet vermediğini, yolsuzluğa karışmadığını iddia eden C.Ö., "Durumum iyi olduğu için belediyeye yardım ettim. Bilgisayar alınması için o parayı verdim. Daha önceden de buna benzer yardımlarım olmuştu" dedi.

Sanık avukatlarının da savunmada bulunduğu duruşmaya 22 Eylül Cuma günü devam edilecek.