Gümrükte 1 tonluk kaçak çay operasyonu

Edirne’nin Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın karşısındaki Bulgaristan’ın Lesovo Gümrük Kapısı’nda, Türkiye’den Almanya’ya yük taşıyan bir TIR’da yapılan aramada bir tona yakın kaçak çay ve takviye gıda maddesi ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 10:25

Edirne’nin Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın karşısındaki Bulgarların Lesovo Gümrük Kapısı’nda Türkiye’den Almanya’ya yük taşıyan bir TIR’a yönelik olarak yapılan operasyonda bir tona yakın kaçak çay ve takviye gıda maddesi bulundu.

Yabancı plakalı TIR’ın Türk vatandaşı sürücüsü, Türkiye’den çıktıktan sonra Bulgaristan’a girişinde aracında yük olarak Türkiye’den yüklediği ve Bulgaristan üzerinden Almanya’ya götüreceği mobilya olduğunu beyan etti. Ancak gümrük görevlileri şüphe üzerine detaylı aramak üzere X-Ray cihazına yönlendirdiler. Burada yapılan kontrolde mobilya yükünün arasına gizlenen farklı yük çeşitlerinin olduğu fark edilince bu kez TIR aracı detaylı fiziki aramaya tabi tutuldu. Arama sonunda 968 kilogram paketlenmiş kaçak çay ve takviye gıda maddesi ele geçirildi. Bulunan kaçak çay ve takviye gıdalarla ilgili olarak TIR’ın Türk uyruklu sürücüsü G. K., gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABER MERKEZİ