Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Günlük Alımlar 900 Ton’a Çıktı

AK Parti Havsa ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan ve yönetim kurulu üyeleri buğday alımlarında oluşan sıkıntılara çözüm bulmak amacı ile Havsa Toprak Mahsulleri Ofisi'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Günlük Alımlar 900 Ton’a Çıktı

Nilay YILMAZ

    Konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan, “Seçim çalışmaları nedeni ile köylerimize yaptığımız ziyaretlerde bir taraftan 24 Haziran seçilerine ilişkin destek isterken, bir taraftan da köylümüzün sorunlarını dinleyerek çözüm arıyoruz. Malum çiftçilerimizin bir sene emek verip bekledikleri buğday hasadı başladı. Maalesef verim, çiftçimizin beklediği düzeyde gerçekleş-medi. Toprak Mahsulleri Ofisi de harmanın başlaması ile buğday alımlarına başladı. Bu ziyaretlerimizde, alımlar esnasında bir takım aksaklıklar çiftçimiz ve köylümüzden bizlere iletildi.
    Bu sorunların çözümü için bizlerde Havsa Ofis Amirliğini ziyaret ederek Müdürümüz Sn. ismail Yaman ile istişarelerde bulun-duk. Bu sorunların başı, günlük alım miktarındaki sınır idi. Ran-devuların ileri tarihlere sarkmasına neden oluyordu. 
    Tabi ofisimizin kapasitesi ile ilgili bir durum olsada, müdürümüzün de girişimleri ile günlük alım miktarını 9 Temmuz'a kadar 850 Tondan 900 Tona çıkardık. Umarım bu artışın çiftçilerimize bir nebze faydası olur. Alımlarda oluşan diğer sorunlarla ilgili de gerek kurumumuz ile gerek çiftçilerimiz ile sürekli 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.