Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Musulca’da Geleneksel Şükür Yemeği

ilçemize bağlı Musulca köyünde 'Konacık Şükür yemeği etkinliği’ 21 Haziran 2018 Perşembe günü (dün) yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Musulca’da Geleneksel Şükür Yemeği

Nilay YILMAZ

    Geleneksel hale gelen etkinlik her yıl Musulca köyünde binlerce davetlinin katılımı ile gerçekleştiriliyor.
    Etkinliğe, ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, ilçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, Belediye Başkan Vekili Ah-met Tufan Baş, Milletvekili Adayları, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu,  Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, daire amirleri, Belediye ve il ge-nel meclis üyeleri, Musulca Köyü muhtarı Ra-sim Köyatası, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    ilçemize bağlı Musulca köyünde Hıdrellez'i 45 gün geçtikten sonra ki ilk perşembe günü yapılan 'Konacık Şükür Yemeği' geleneği bir asırdır devam ediyor.
    “insan düşünmek ve sevmek için dünyaya gelmiştir. Nimetleri Allah'a şükrederek elde tutunuz. insan olabilmenin yolu, yaratılan her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir.” Bu sözlerin ışığında dostluk ve sevgi bağlarını güçlendirmek. Ve Allah'ü Tealanın verdiği nimetlere şükretmek için yapılan yemeğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Bulgaristan'ın Konacık köyünden geçtiğimiz asır başlarında Musulca Köyüne göç eden soydaşlarımızın Konacık köyünde ki geleneği torunları sürdürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.