Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Binali Yıldırım Edirne’ye Müjdelerle Geldi

Başbakan Binali Yıldırım 10 Haziran Pazar günü Edirne'ye müjdelerle geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başbakan Binali Yıldırım Edirne’ye Müjdelerle Geldi

Nilay YILMAZ

    AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Selimiye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, son 16 yılda Edirne'ye yaptıkları yatırımları anlatarak başladı.
    Edirne'ye 2002'ye kadar 2 bin 590 derslik yapıldığını, AK Parti'nin bunun üzerine 850 derslik eklediğini, yatırımlarla Trakya Üniversitesi'ni bölgenin en güçlü üniversitesi haline getirdiklerini dile getiren Yıldırım, üniversitenin hastanesini tamamen yenilediklerini, hastanenin yoğun bakım ünitesinden acil servisine kadar tamamen modernize edildiğini söyledi. 
    Edirne'de yüksek öğretim yurtlarının kapasitesinin 3 bin 700'den 9 bine ulaştığını belirten Yıldırım,  "Edirne'ye 9 hastane açtık. Enez Hastanesi de kısa sürece açılıyor. Uzunköprü Devlet Hastanesi'nin projesi bitti, çalışmalar başlıyor. Edirne'de sadece AK Parti iktidarından önce 70 kilometre bölünmüş yol vardı. 16 yılda bunun üzerine 190 kilometre bölünmüş yol koyduk ve 260 kilometreye ulaştırdık. Edirne şimdi Çanakkale'ye, Tekirdağ'a bölünmüş yollarla bağlandı. Keşan-Enez yolunu da kısa sürede tamamlıyoruz." dedi.
Havsa'ya Doğalgaz 2019'a Kadar Veriliyor
    Daha sonra Edirne'ye yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Yıldırım, Keşan, ipsala, Süloğlu ilçelerine Edirne'den sonra doğal gaz sağlandığını, Uzunköprü'ye, Havsa'ya, Lalapaşa'ya, Meriç'e, Subaşı'na, Enez'e, Yenimuhacir'e, Yeni Karpuzlu'ya, Küplü'ye de Kasım 2019'a kadar doğal gaz verileceğini duyurdu.
    Sözlerine ulaşım yatırımları ile devam eden Yıldırım : "Edirne şimdi Çanakkale'ye, Tekirdağ'a bölünmüş yollarla bağlandı. Keşan-Enez yolunu da kısa sürede tamamlıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor.  Edirne-istanbul arası hızlı tren inşaatına bu sene başlıyoruz. istanbul'dan Edirne'ye gidiş 1 saatin altına inecek. Bu tren Kapıkule üzerinden Avrupa'yı Edirne'ye bağlayacak, aynı zamanda Edirne'yi istanbul-Ankara-Sivas-Erzincan üzerinden Kars'a kadar götürecek.
    Edirne'ye bir stadyum, 4 bin seyirci kapasiteli bir spor salonu yapacağız. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyumu yenileme projeleri de devam ediyor. Trakya Üniversitesi içinde teknoloji geliştirme bölgesi açtık. 49 firmamız faaliyetini sürdürüyor. Bu bölgede, Edirne'nin içinde bulunduğu 83 gelişim projesi tamamlandı, 38'i devam ediyor." dedi. Başbakan Yıldırım, spor lisesinin yapımında son noktaya gelindiğine değinerek, "Bu lisemizde ülkemizin gururu nice Kırkpınar pehlivanları, nice sporcular yetişecek." müjdelerini verdi.
Edirneli Çiftçilere 2002'de  37 Milyon Liralık Destek 2017'de 320 Milyona Çıktı
    Edirneli çiftçilere 2002'de verilen 37 milyon liralık desteğin 2017'de 320 milyona çıktığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: "Edirne'de 15 yılda 2 trilyon 500 milyon lira nakit fide desteği verdik, hayvancılık desteğini 15 yılda 14 kat artırdık, 400 trilyonun üzerine çıktık.
    71 hektar alana kurduğumuz Uzunköprü OSB'si bittiğinde 2 bin 750 kardeşimiz iş, aş sahibi olacak. Bütün bunlar Edirne'ye yaptıklarımızın küçük bir parçası, her şey Edirne için. Çünkü Edirne'de bizim serhat şehrimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğinin, kardeşliğinin, beraberliğinin teminatıdır." dedi.
    Mitinge ilişkin gazetemize açıklama yapan AK Parti ilçe Baş-kanı Av. Aydın Balkan, “24 Haziran seçimleri öncesi çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Amacımız "aynesi iştir kişinin lafa bakılmaz" düsturu ile hükümetimizin bugüne kadar Edirne'ye yaptıklarını ve Edirne ile ilgili devam eden yeni projelerimizi halkımıza duyurmaktı. Bu kapsamda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ı Edirne'de ağırladık ve Edirne ile ilgili projeleri birinci ağızdan dinledik. Hep söylediğimiz gibi partimiz bir icraat partisidir, plan-proje bazlı düşünür ve hareket eder. Başbakanımızın da açıkladığı üzere inşallah hükümetimizin bu sene içerisinde Havsamız'a ve Havsalılar'a getireceği en değerli hizmet doğalgazın evlere verilmeye başlanması olacaktır. Bununla beraber en az bunun kadar önemli gördüğüm bir diğer proje hızlı tren projesidir ve Havsa'ya konulacak durak ile Havsa'yı  istanbul'a bağlayacak, Havsa-istanbul arasını 1 saatin altına indirecektir. Tabi bu projeler hükümetimizin planlayıp işleme koyduğu projeler olması nedeni ile 24 Haziran seçimi ilçemiz açısından da oldukça büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz hükümetimizin göreve gelmesinden önce başlayıp da tamam-lanamayan projeler ülkesi idi. ilçemiz için bu önemli projelerin de bir an önce tamamlanabilmesi, Havsamız'ın hakettiği desteği görebilmesi, Havsa'ya bir türlü gelmeyen yatırımların çekilebilmesi için halkımızın 24 Haziran'da desteğini bekliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.