Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Pazar Esnafımızın ve ilçe Halkımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Üzerinin kapatılması planlanan ilçemizde her hafta Cumartesi günü kurulan meyve ve sebze satışının yapıldığı Havsa Emtia pazar yeri ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin gazetemize açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Pazar Esnafımızın ve ilçe Halkımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Nilay YILMAZ

    Uzun zamandır üzerinin kapatılması beklenen Pazar yeri ile ilgili tüm gelişmeleri ve detayları anlatan Tekin açıklamasında, “35 yıl önce mevcut Pazar yerimizde istimlak çalışması yapılmış ve yaklaşık 6500 m2 lik bir alanın istimlak bedeli ödenerek Belediyemiz bünyesine kazandırılmış olmasına rağmen tapu tescili yapılmadığından mevcut yer ile ilgili Pazar yeri projelerimizin hazır olmasına rağmen iller Bankası veya özel bankalardan kredi alabilme,ihaleye çıkabilme şansımızın olmaması sebebi ile çalışmalarımıza başlayamadık.
    Bunun en temel sebebi halen tapunun belediyemiz bünyesine alınamamış olmasıdır.Biz bu konu üzerine gerekli yerlerle görüşerek çalışmalarımızı halen sürdürüyoruz.Konu şuan yargıda olup tapu tescil davası devam ediyor.
    Belediye olarak Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tapu iptali ve tescil davası açtık.Mahkemeden çıkacak sonucu bekliyoruz.Daha önceden yapımına karar verdiğimiz yeni yapılan Sokollu ilköğretim Okulu yanı olan 10000 m2 alan Anıtlar Kurulu Koruma Alanı içerisinde kaldığından söz konusu yer uygun görülmedi.
    Belediye olarak amacımız ilçe halkımıza ve Pazar esnafımıza 21. Yüzyıla uygun modern ve kullanışlı bir Pazar yeri kazandırmak.Bunun için çalışmalarımızı yaptık ve yola çıktık.
    Ancak prosudür olarak karşımıza bu engellerin çıkacağını öngöremedik.ilçe halkımızı ve Pazar esnafımızı bu süreçte mağdur ettik.Ancak 6500 m2 Pazar yeri yapmayı düşündüğümüz alanın 1 ay gibi kısa bir sürede altyapı çalışmalarını tamamlayarak Pazar esnafımızın ve ilçe halkımızın mağduriyetini gidereceğiz.Söz konusu mahkeme sonuçlandığı gün itibari ile de ihaleye çıkarak planladığımız projeyi hayata geçireceğiz. Esnaf ve vatandaşlarımıza gösterdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.  
“Düğün Salonumuzu Özelleştirmeyi Değil, Güzelleştirmeyi Düşünüyoruz”
    ilçemizin daha modern bir görünüme sahip olması için çalışmalarının devam edeceğini belirten Tekin, “1980 yıllarından beri ilçemiz halkının düğün davet ve organizasyonlarında hizmet veren düğün salonumuzu göreve geldiğimiz ilk yıl ilk iş olarak yeniledik.
    Özel günlerinde ilçe halkımızın hava muhalefeti sebebi ile düğünlerinin yarıda kesildiği veya hiç yapılamadığı günleri hepimiz hatırlarız.Biz bunları göz önüne alarak üzerini kapattık,oturma düzenini yeniledik.Gelin odası,pilav odası ve tuvaletleri olamak üzere bir çok yerini yeniledik.
    Son günlerde ilçemiz düğün salonunun özelleştirileceği söylemlerini oldukça sık duymaya başladık.Biz belediye olarak düğün salonumuzu özelleştirmeyi değil, güzelleştirmeyi düşü-nüyoruz.
    Mevcut düğün salonumuzun yanına 800 m2 lik kapalı alan yapmayı planlıyoruz.Bu alanda düğün, davet ve organizasyonların yapılabileceği kapalı bir sosyal tesisi ilçemize kazandırmayı planlıyoruz.
    Projemiz tamamlanmadığı için bu konuyu çok gündeme getirmemiştim.Ancak çıkan bu söylemlerden dolayı ilçemiz basını aracılığı ile bu düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum. ilçemiz son yıllarda yaptığımız çalışmalarla adeta kabuk değiştirdi diyebiliriz.Havsa Halkının her şeyin en iyisine layıktır düşüncesiyle yaptığımız çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz. ilçemizi  hakkettiği gibi modern bir ilçe haline getirmek için durmaksızın çalıştık ve çalışacağız.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.