Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Karne Heyecanı Cuma Günü Yaşandı

2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı 2.döneminin sona ermesiyle birlikte ilçemiz genelindeki okullarda öğrencilerimiz karne coşkusu yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Karne Heyecanı Cuma Günü Yaşandı

Sertkan YILMAZ

    ilçemiz ve köylerindeki Öğrenciler karne alarak 3 aylık bir tatile girmeyi hak kazandı. 08 Haziran 2018 Cuma günü saat 10:00'da Cumhuriyet ilkokulu'nda karne programı düzenlendi. 
    2017-2018 Yılı Öğretim döneminin bitmesi nedeniyle Cumhuriyet ilkokulu'nda düzenlenen karne törenine, ilçe Kaymakamı Yunus Ataman, ilçe Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, ilçe Jan. Kom. Vekili Erkan işler, ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmen öğrenciler ve velilerin katılımı vardı.
    Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan konuşma yaptı.
ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan yaptığı konuşmasında; “Hayatımızda başarıya ulaşabilmek için önce buna inanmak, sonra da hedefimize varana kadar yılmadan çalışmak gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. 
    Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda hiçbir zaman durmadan yürümek, tarihi kimliğini ve şahsiyetini kaybetmemek ve en önemlisi varlığımızı sürdürmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni  sonsuza kadar yaşatmak, eğitimdeki başarımıza bağlı.
    Hedefimize ulaşabilmek için kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok. Atatürk'ün dediği gibi: ” Tek bir şeye ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak!”
    2017/2018 eğitim ve öğretim yılını bugün başarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Bugün ilçemizde 799 ilkokul, 697 ortaokul ve 531 lise olmak üzere toplam 2027 öğrencimiz karne alıyor. Ayrıca öğrencilerimiz 394 takdirname ve 402 teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiştir. Eğitim, hepimizin yaşamında belirleyici, vazgeçilmez bir süreçtir. Bireyler, özgün kimliklerini ve gelecek ile ilgili ümitlerini bu süreçte gerçekleştirirler. Hayattaki her başarı, mutluluğu hedefleyen eğitim ortamlarının ürünüdür.
Sevgili Öğrenciler;
    Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki, dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek, eğlenirken öğretilecek birçok oyunlar ve aktiviteler olduğu gibi zayıf olduğunuz konularda kendinizi yetiştirme fırsatını da elde etmiş olacaksınız. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur. 
 Sayın Veliler; 
    Karne, öğrencilerin okuldaki durumlarını gösteren bir belgeden başka bir şey değildir. Tatlı bir heyecanı yaşayarak daha güzel bir geleceğe biraz daha yaklaştığımız bugün, karnelerin sembolik bir değeri olduğunu asla unutmayalım. Bu bilinçle çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, özgüvenlerini yitirmelerine yol açıcı vurgulamalardan kesinlikle kaçınmalıyız.
Eğitimdeki Başarının Baş Aktörleri Değerli Meslektaşlarım;
    Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, eğitimin temel kaynağı daima insandır. Bilgi, ancak öğretmenlerin öğrencilerine gösterdiği sevgi ve şefkat ile gerçek anlamına kavuşur.
    Eğitim öğretim dönemi boyunca göstermiş olduğunuz üstün gayret ve çalışmalarınızdan dolayı her birinizi gönülden kutluyor; elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza tüm kalbimle inanıyorum.
    Biliyorum ki, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları ve gelecek için sağlam adımlar atmış olmaları hepimizin ortak hedefidir. Ulu Önder Atatürk: “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır”  sözünde bu gerçeği işaret etmektedir. Eğitim camiası olarak, var gücümüzle bu ülkünün gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz.
    Bu vesile ile Tüm Öğrencilerimize sağlıklı, neşeli bir tatil geçirmelerini diliyorum. Tüm Öğretmen arkadaşlarıma, bir yıl boyunca fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor; sağlık, başarı ve mutluluklar dolu günler temenni ediyorum. “dedi.
    Daha sonra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün; okuma alışkanlığında etkili olan çevre ve ailelere, öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmeleri konusunda katkı sağlamak, Türkçenin doğru ve güzel kullanılmasını sağlamak, okuduğunu anlama ve anlatım becerilerinin geliştirilmesini sağlamak, öğrencilerin nitelikli kitap tercih etmelerini ve okumalarını sağlamak, ilçemiz genelinde okuma kültürünü geliştirmek amacı ile düzenlediği ve Ekim 2017 – Haziran 2018 tarihleri arasında ilçemizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanan  “Okuyorum, Öyleyse Varım” isimli projede, proje boyunca tüm okullar arasında en fazla kitap okuyarak dereceye giren öğrencilerimize de ödülleri protokol tarafından verildi.
    Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi”nde görev alan okul idaresi, öğretmen ve öğrencilere protokol tarafından teşekkür belgeleri verildi. 
    Ardından öğrencilerin hazırladıkları orotoryo, müzik ve dans gösterileri sergilendi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından 1.  sınıfı öğrencilerine karneleri verildi.
    BatıEkspres gazetesi olarak bizlerde öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.