Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP ilçe Başkanlığı Atatürk Anıtı’na Çelenk Koydu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 12.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
CHP ilçe Başkanlığı Atatürk Anıtı’na Çelenk Koydu

Nilay YILMAZ

    Çelenk sunma töreninde CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden, ilçe Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Belediye Meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, CHP kadın kolları, CHP gençlik kolları, ve çok sayıda partili eşlik etti. 
    CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden törende konuşma yaptı. Yaptığı konuşmasında, “Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partililer Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Türk milleti tarih boyunca hür yaşamış ve hür yaşayacaktır. Atatürk ve silah arkadaşları; kürdüyle, çerkeziyle, efesiyle, dadaşıyla, türküyle yokluğa ve yoksulluğa rağmen Türk milletini arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve bağımsızlığını kazanmıştır. 
    Sizler Kara Fatmaların,  Hatunların, Yalnız Efelerin, Ya istiklal Ya Ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Seyit Onbaşıların, Kubilayların, inönü ve Atatürklerin evlatlarısınız. Atatürk, en büyük eserim dediği demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atası'nın emanetine Cumhuriyete sahip çıkacak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. 
    Bu bayrama Atatürk'ü Anma kelimesinin konmasının nedeni Ata'ya doğum gününü soranlara “Neden 19 Mayıs olmasın?” cevabını vermesiydi. Bu nedenle 19 Mayıs Atatürk'ün doğum günü kabul edilmiştir. 
    Değerli Cumhuriyet Halk Partililer Atamızı her yönüyle değerlendirip, gösterdiği çağdaş hedefleri, devrimleri, kurduğu Cumhuriyeti yaşayalım ve yaşatalım. içeride ve dışarıda Türk ulusunu parçalamak isteyenlere, bayramlarımızı, andımızı kaldıranlara Cumhuriyet ve kazanımlarını aşındıranlara karşı bir bütün olarak Cumhuriyetin temel değerlerini koruyalım. 24 Haziran vatanın bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini, demokrasiyi, adaleti, insan haklarını ve hukuku savunanların günü olacaktır. 24 Haziran'da ya demokrasi kazanacak ya da tek adam. Değerli Cumhuriyet Halk Partililer bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyoruz.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.