Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdülkadir Geylani Camii ibadete Açıldı

ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi'nde hayırsever vatandaşların katkıları ile yapımı tamamlanan Abdülkadir Geylani Camii 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nın ilk günü ile birlikte cemaatiyle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Abdülkadir Geylani Camii ibadete Açıldı

Nilay YILMAZ

    Caminin arsası Seçkin Öztürk ve Şefik Öztürk tarafından bağışlanması ve Taştan inşaat Fettah Taştan tarafından yapımına yaklaşık 2 yıl 10 ay önce başlanan Abdülkadir Geylani Camii Ramazan Ayının ilk günü olan 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü Saat 19:30'da ibadete açıldı.
    Açılışa ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, il F Tipi Ceza Evi Müdürümüz Haydar Ali Ak, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin,Edirne  il Müftüsü Emrullah Üzüm, ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta, komşu içe Müftüleri, Daire Amirleri,Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımı vardı. 
    Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan Abdülkadir Geylani Camii açılış merasimi Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
    ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta açılışta yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Başsavcım, Sayın il Müftüm, Sayın Belediye Başkanım, Sayın ilçe Müftülerim, Değerli Protokol, Kıymetli Havsalılar Öncelikle sizleri şu mübarek Ramazan ayının ilk iftarında Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Cami açılış programımıza ve iftar davetimize hoş geldiniz. Camimiz 1239 metrekare arsa alanı üzerine 223 metrekare iç mekânı olan, Diyanet işleri Başkanlığımızın 600 kişilik tip projelerindendir.01.09.2015 tarihinde temelini attığımız Abdülkadir Geylani camimizi bitirip ibadete açmış bulunuyoruz. Altında bir Kur'an Kursumuzun bulunduğu camimiz, kubbeli betonarme tarzında yapılmıştır. Üç yıldan az bir sürede inşaatın süratle bitirilmiş olması, vatandaşlarımızdaki  “hayır yapma” duygularının ne kadar canlı olduğunu ortaya koymaktadır.
    Arsayı bağışlayan Seçkin-Şefik Öztürk kardeşlere ve inşaatın her aşamasında büyük katkıları olan Taştan ticarete ve Fettah Taştan'a teşekkürlerimi bildirmeyi bir borç bilirim.
    Bunun yanında birçok hayırseveri de unutmamak gerekir. Mehmet Taşçı, Osman Girgin, Paşa Değer, Rafet Dölçek'e yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. 
    Camimizin inşaat aşamasında desteklerini esirgemeyen il Müftümüze, ilçe Kaymakamımıza, belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. işin gerçeği bu camide ismini zikretmediğimiz yüzlerce belki de binlerce insanımızın katkısı var. Hepsinden Allah razı olsun diyorum, hayırlarını Rabbim kabul etsin diye de dua ediyorum.
    Biz camiyi yaptık, artık bundan sonrası değerli cemaatimize kalıyor. Bu camileri cemaatle süslemek sizlere aittir. Camimizin ihtiyaçlarının giderilmesi, bakımının devamı siz değerli Havsalılara kalmaktadır. Rabbim tüm emeği geçenlerden razı olsun. Cemaati bol olsun. Saygılarımla.”dedi.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman yaptığı konuşmasında, “Sayın Başsavcım, Sayın Belediye Başkanım, siyasi partilerin kıymetli mensupları, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli üyeleri, kıymetli işadamlarımız, çok değerli Havsa'lı Kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, ilk gününü eda ettiğimiz mübarek Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Abdülkadir Geylani Camimizin de öncelikle Cumhuriyet mahallemize Havsamıza ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Değerli misafirler, camiler, insanların sadece günün beş vakti ve namaz sureleriyle sınırlı olmak üzere bir araya geldikleri bir yer olmaktan öte, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, kardeşliğin ve bir olma duygusunun pekiştiği mukaddes yerlerdir. Aynı safta duranların, omuzlarının birbirine yaklaştığı kadar, kalplerinin, gönüllerinin birbirine yaklaştığı, insanların karşılıklı muhabbetlerinin de aynı şekilde zirveye ulaştığı, adeta kardeşlik ruhunun maya tuttuğu manevi mekanlardır. Dolayısıyla, böyle bir ibadethanenin imarı ve inşası konusunda yapılan her yardım ve harcanan her emek takdire şayandır. Ben bu vesile ile Camimizin yapılması noktasında gerek maddi imkanlarıyla, gerek manevi destekleriyle ve gerek bedeni kuvvetiyle yardım eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Camimizin açılışı münasebetiyle düzenlenen bu iftar programına davetimize icabet ederek bizi onurlandıran Edirne Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Muhammed Savran'a, il Müftümüz Sayın Emrullah Üzüm'e Edirne F Tipi Cezaevi Müdürü, Sayın ilçe dışından gelen çok kıymetli misafirlerimize ve siz değerli Havsalı Kardeşlerime teşekkür ediyor, hepinize hayırlı iftarlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.”dedi.
    Abdülkadir Geylani Camii  11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nın ilk günü verilen iftar yemeği  ile birlikte cemaatiyle buluştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.