Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Eğitim Merkezi Sergisi Büyük ilgi Gördü

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2017-2018 yılı Kurs bitimi yıl sonu sergisi Halk Eğitim Müdürlüğü Bahçesinde 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü (dün) saat 15.30'da yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Halk Eğitim Merkezi Sergisi Büyük ilgi Gördü

Nilay YILMAZ

    ilçe Kaymakamı Yunus Ataman, ilçe Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ  Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, ilçe  Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, daire amirleri, ve vatandaşların katılımları vardı.
    Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aydın Avcı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
    Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aydın Avcı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol Üyeleri, Saygıdeğer Misafirlerimiz…
    Merkezimiz tarafından açılmış olan bazı kurslarda üretilen ürünlerin sergilendiği sergimize hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.
    insanlarımızın kişisel gelişimlerini sağlamak, meslek edinme ve mesleğinde gelişme imkanları oluşturmak, sahip olduğumuz kültürel değerlerimizi nesilden nesile aktarmak Halk eğitimlerin görevleri arasındadır.
    Halk Eğitim Merkezi olarak 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı içinde bugün itibariyle 25 dalda 53 adet kurs açılmış olup bu kurslara 589 erkek, 695 kadın kursiyer olmak üzere toplam 1284 kişi katılmıştır.
     Kurslarımızın bazıları ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Orman ve Su işleri Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu ile işbirliği halinde açılmıştır.
    Bu açılan kurslarımız sadece yetişkinlere yönelik açtığımız kurslar değil aynı zamanda okullarımızda Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında; spor ve resim alanında, yabancı dil alanında, model uçak yapımı ve bağımlılıkla mücadele gibi alanlarda çeşitli kurslarımız açılmıştır. Ayrıca bu yıl ilk defa 23 yaş ve üzeri özel eğitime muhtaç bireylere yönelik de kurs düzenlemiş bulunmaktayız.
    2013 yılından itibaren Açık Ortaokul ve Açık lise iş ve işlemleri merkezimiz tarafından yapılmaktadır. Tabi ki bizdeki açık lise ve açık ortaokul Örgün eğitimin alternatifi değil tamamlayıcısı niteliğindedir. Bundan dolayı amaç öğrencilerimizi örgün eğitim içinde tutmak olmalıdır. Bu manada bizler daha çok örgün eğitim dışına çıkmış olan öğrencilerimize hizmet vermeyi arzu ediyoruz.
    Bakanlığımız tarafından oluşturulmuş olan hayat boyu öğrenme web sitemiz bulunmaktadır. Vatandaşlarımız bu siteden veya e-devlet üzerinden de hangi ilimizde olursa olsun kurs başvuruları yapabilirler ve iş kur tarafından yayınlanan iş ilanlarına da ulaşabilirler.
    Kurslarımızın açılmasında bizlere her türlü desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımız Sayın Yunus Ataman ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Özkan Fidan olmak üzere tüm yetkililere, kurslarımızda görev alan tüm öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarıma ve davetimize icap edip sergimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan siz sayın misafirlerimize çok teşekkür ediyor, Saygılarımı sunuyorum.”dedi.
    Kursiyerler kurs bitirme belgelerini protokolden almalarının ardından sergi açılışı yapıldı. Sergiyi gezenler el emeği ürünlere hayran kalırken Öğretmenler yapılan işler konusunda protokolü bilgilendirdi.
    Sergi 15 Mayıs 2018 Salı günü (bugün) ziyaretçilere açık olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.