Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahmet Ayı Ramazan

15 Mayıs 2018 Salı günü (bugün) kılacağımız ilk teravih namazı ardından 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü (yarın) tutacağımız ilk oruç ile mübarek Ramazan Ayı'na gireceğiz.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Rahmet Ayı Ramazan

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta Ramazan Ayı ile ilgili olarak gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, “Oruç, imsak vaktinden iftar vaktine kadar yemek içmek ve dünyevi bazı zevklerden uzak durmak suretiyle yapılan ibadete denir. Oruç,bizi dünyada kötülüklerden sakındıran, ahirette cehennem ateşinden koruyan ve günahlarımızın bağışlanmasına vesile olan önemli bir ibadettir.
    Peygamberimiz şu müjdeyi veriyor “Kim inanarak ve mükafatını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır. ”Buhari,Savm,7Biz Müslümanlar orucu herhangi bir menfaat düşüncesi ile değil, yalnız Allah'ın emrini yerine getirmek ve O'nun rızasını kazanmak için tutarız.
    Ancak, Allah'ın her emrinde olduğu gibi oruç ibadetinde de birçok hikmetler, bizim için maddi ve manevi birçok faydalar vardır. Biz orucu Allah rızası için tutmakla beraber, bize sağladığı faydaları da bilmek ve değerlendirmek zorundayız.
1- Oruç Ahlakımızı Güzelleştirir,
Oruç, belirli bir süre sadece aç kalma olayı değildir. Oruç aslında bedeni ve ruhi bir eğitimdir. Kötü alışkanlıklarımızı terk etmemize,güzel alışkanlıklar kazanmamıza vesile bir ibadettir. “Her kim yalan söylemeyi ve yalanla iş görmeyi bırakmazsa Allah onun yemesini,içmesini bırakmasına değer vermez.”Buhari,Savm,8.
2- Oruç Kötülüklerden Korur,
Peygamberimiz “Oruç bir Kalkandır” buyurmuştur.Buhari,Savm,2 Kötülüklere karşı, nefsin aşırı isteklerine karşı, dünya ve dünyalığa karşı insanı koruyan bir kalkandır.
    Dünyada her kötülüğün başı Allah'ı unutmak ve sorumluluk duygusunu kaybetmektir. Oruç ise bize daima Allah'ı hatırlatır, sorumluluk duygusunu geliştirir.Bir ay boyunca devam eden bu manevi eğitimin olumlu tesiri ile insan,davranışlarını kontrol altına alarak her kötülükten uzaklaşır.”dedi.
    ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta Mübarek Ramazan Ayı süresince gazetemize yapacağı  yazılı açıklamalar ile okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edecektir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.