Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokullu Hamamı ve Arasta’sının Kazı Çalışmaları Başlıyor

ilçemiz Kaymakamı Sayın Yunus Ataman'ın göreve başladığı günden bu yana ilçemiz için önemli tarihi eserlerin başında gelen Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının restorasyon yapılabilmesi için büyük bir özveri ile devam ettirdiği çalışmalar tamamlandı ve 25 Mayıs 2018 Cuma gününden itibaren kazı çalışmalarına başlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Sokullu Hamamı ve Arasta’sının  Kazı Çalışmaları Başlıyor

Nilay YILMAZ

         ilçemizin tarihi ve kültürel yapısının zenginliği ve coğrafi konumunun, ilçenin  gelişimi için müthiş bir potansiyel oluşturan Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının planlanan kazı çalışmalarına 25 Mayıs 2018 Cuma günü başlanacak. 
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman konu ile ilgili olarak gazetemiz yazı işleri müdürü Nilay Yılmaz'a  yaptığı açıklamada, “ Gerekli yazışmaları gerçekleştirdikten sonra geçtiğimiz aylarda kazı çalışması ile ilgili olarak yol haritasını belirlemiştik.Ve şimdi yaptığımız görüşmelerin nihayetinde 25 Mayıs 2018 Cuma günü kazı işlemlerine başlıyoruz.Yapılacak kazı planlarımızda bir aksilik olmaz ise yaklaşık 6 ay kadar sürecek.Malum bu tarz kazılar maliyeti yüksek olan çalışmalar.Ancak Kaymakamlık olarak iŞKUR kapsamında hazırladığımız Toplum Yararına Proje (TYP) ile bu maliyeti düşürdük. Kazıda çalışacak 40 kişi iŞKUR üzerinden yaptığımız proje kapsamında istihdam edilecek. 40 kişi ile kazı çalışmalarımızı 6 ay gibi bir sürede bitirmeyi ve ardından hemen Arasta'nın çalışmalarına başlamayı planlıyoruz.Çalışmalarımız kapsamında Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Yrd.Doç. Dr. ismet Osmanoğlu ile görüşmelerimiz devam ediyor.Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin bizlere yapmış olduğu çalışmaları kendisiyle paylaştım.Hocamızla mevcut alanı yerinde inceledik  rölöve ve restitüsyon çalışmaları ile ilgili eksik noktaların giderilmesi konusunda çözüme ulaşmaya çalışacağız.”dedi.
    Uzun yıllardır ilçemizde atıl bir görüntüye sahip olan Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının restorasyon çalışmaları ile kaybedilmeye yüz tutmuş tarihi yapının tekrar hayata kazandırılması konusunda  ummalı bir çalışma sarfederek çalışmaları şahsen kendisi takip eden ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, “Havsa'nın kaderini etkileyeceğini düşündüğüm bu projenin hayata geçmesi konusunda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. 
    Çalışmalar için meşakkatli ve zor kısım bitti diyebiliriz.25 Mayıs 2018 Cuma günü somut adımlar atılmaya başlanacak.inanıyorum ki birkaç yıl içerisinde Havsa hak ettiği tarihi görünümüne kavuşacaktır.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.