Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Av. Aydın Balkan'dan Mera Çalışması

AK Parti Havsa ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan, Azatlı köyünü ziyaret ederek, hazine ile sıkıntı yaşanan Azatlı Köyü Merası ile ilgili Muhtar Musa Bacı ve köylüler ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Av. Aydın Balkan'dan Mera Çalışması

Sertkan YILMAZ

    Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Av. Aydın Balkan: “ Edirne Valiliği Mera Komisyonu Başkanlığı 2014 yılında köyün hemen bitişiğindeki yaklaşık 260 dekar yerin köye mera olarak tahisisine karar vermiş.Fakat Maliye Hazinesi bu yerin 2/B vasfında bulunan yerlerden olduğunu, orman sınırları dışına çıkarılmış bir taşınmaz olduğunu ve bir kısım vatandaşların da buraları işlemek sureti ile kullandıklarından bu taşınmazı satın almak için başvuruları bulunduğundan mera vasfının verilmesinin mümkün olmadığı görüşündedir.
    Biz de yönetim kurulu arkadaşlarımız ile gelerek bu konu ile ilgilenen köy muhtarımız Sn. Musa Bacı ve bu yeri 50-60 yıldır bilen kullanan köylülerimiz ile meranın bulunduğu yere giderek bir saha çalışması yaptık. Hayvancılığın son yıllarda ülkemiz için geldiği nokta dikkate alındığında, meraların köylerimiz ve hayvamcılığımız için bulunduğu nokta tartışmasız ki hayati bir meseledir. Meralarımız ülkemiz hayvancılığının, çiftçiliğinin teminatı konumundadır. Meralarımızı kaybetmememiz, tam aksine ıslah ederek hayvancılık açısından çok daha verimli hale getirme zorunluluğumuz vardır.
    Azatlı merası özelinde de inşallah köylümüz aleyhine bir sonuç çıkmadan, meramızı köylümüze kazandıracağız. Bu konuyu sonuna kadar takip ederek, hayırlısı ile olumlu sonuçlandırmak niyetindeyiz” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.