Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Ortaokulu TÜBiTAK Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

TÜBiTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında 10 Mayıs 2018 Perşembe günü (dün) saat 10.00'da Atatürk Ortaokulu TÜBiTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Atatürk Ortaokulu TÜBiTAK Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

Sertkan YILMAZ

    Fuar açılışına ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ  Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, Belediye Başkan Vekili Tufan Baş, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
    TÜBiTAK Bilim Fuarı açılış konuşmasını Atatürk Ortaokul Müdürü Yusuf Fidan yaptı.
    Fidan yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkan Ve-kilim, Sayın Protokol Üyeleri, Değerli Öğretmenlerim ve Sevgili Öğrencilerimiz,
    Bu yıl okulumuzda ikincisi gerçekleşecek olan TÜBiTAK 4006 Bilim Fuarımıza hoş geldiniz.
    Okulumuz toplam 305 öğrencisiyle eğitim-öğretim yapmaktadır. Amacımız öğrencilerimizi bir üst öğrenim olan orta öğrenime çok yönlü, donanımlı bir şekilde hazırla-maktadır.
    Çalışmalarımız Fen Bilimleri alanında 7, Matematik alanında 2, Türkçe alanında 2, Sosyal Bilgiler alanında 2, ingilizce alanında 2, Teknoloji-Tasarım ve Görsel Sanatlar alanında 2, Bilişim Teknolojileri alanında 2, Özel Eğitim alanında 1 olmak üzere toplamda 20 projeden oluşmaktadır.
Değerli misafirler,
    TÜBiTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB'e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.
    TÜBiTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.
    Bu nedenle öğretmenlerimizin danışmanlığında, velilerimizin destekleriyle, öğrencilerimizin Fen Bilimleri ve Matematik başta olmak üzere diğer dersler alanında hazırlamış oldukları 20 projeyi sizlerin beğenisine sunmak istiyoruz.
    Ayrıca 10 Mayıs ile 16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletlere üye olan 196 ülkede Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bizler de bu haftada farkındalık yaratmak için “Empati Etkinliği” düzenledik. Gün içinde yapılacak olan bu etkinliğe katılımınızı bekliyoruz.
    Düzenlemiş olduğumuz TÜBiTAK 4006 Bilim Fuarına bizleri kırmayarak katıldığınız, bizleri onurlandırdığınız için hepinize okulumuz adına teşekkür eder, Saygılarımı sunarım. “ dedi.
    BatıEkspres gazetesi olarak TÜBiTAK Bilim Fuarı'nda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.