Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Şehit Öğretmen Mehmet Birol'u’ Anma Programı Gerçekleştirildi

il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün himayesinde ve Havsa ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla “ismiyle Müsemma Okullar” projesi kapsamında 11 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 11.00'da ilçemiz Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda “Şehit Öğretmen Mehmet Birol'u” anma programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2018 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
‘Şehit Öğretmen Mehmet Birol'u’ Anma Programı Gerçekleştirildi

Nilay YILMAZ

    Programa ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, ilçe Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder,  ilçe Jan. Kom. Vekili Erkan işler,ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Avcı, Şehit Öğretmen Mehmet Birol'un abisi Sinan Birol, ablaları Kadriye Vatansever ve Fatma Erçinler, Şehit Öğretmen Mehmet Birol'un öğretmeni Trakya Ün. Kırkpınar Beden Eğitim ve Spor Yüksek Ok. Kurucu Müdürü Prof. Dr. ilhan Toksöz, Arkadaşları, Dr. Sadık Ahmet Mes. ve Tek. And. Lisesi Müdürü Şeref Uz, Daire Amirleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
    Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan program Okul Müdürü Seher Eser'in konuşması ile devam etti. 
    ilçemiz Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Eser yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın il Milli Eğitim Müdür Yardımcım, Sayın Belediye Başkanım, Değerli Protokol Üyeleri, Sevgili Misafirler.
    “ismiyle Müsemma Okullar Projesi”kapsamında hazırlamış olduğumuz Şehit Öğretmen Mehmet Birol'u anma programımıza hepiniz hoşgeldiniz.
    Okulumuz 1968 yılında Pratik Kız Sanat Okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1985 yılında Kız Meslek Lisesi ve 1991 yılında Çok Programlı Lisesi olmuştur. 
    ilçemize bağlı Arpaç Köyünden olan ve Muş'ta öğretmen olarak görev yaparken 1993 yılında terör örgütü tarafından şehit edilen Mehmet Birol'un ismi verilerek okulumuz, 1997 – 1998 Eğitim-Öğretim yılında Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Çok Programlı Lisesi adını almıştır. 
    Okulumuz halen, Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ismiyle eğitim öğretime devam etmektedir.  
     Okulumuzun, öğrencilerimize kurum kültürünü hissettirebilmek için öncelikle okudukları okula verilen isme aidiyet duyması yani ismiyle müsemma olmaları beklenmektedir.
    “ismiyle Müsemma Okullar Projesi” ile okullarımızın kurumsal kimliklerini ön plana çıkarmak, öğrencilerimizin, okullarına isimlerini veren tarihi veya önemli şahısları tanımalarını sağlamak, Şehitlerimizin isimlerini yaşatan okullarımızda ortak bilinç oluşturmak amaçlanmıştır. 
    il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün himayesinde ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirilen “ismiyle Müsemma Okullar” Projesi kapsamında  çalışmalarımıza başladık.
    Bu proje için çalışma  yaparken ,elimizde pek bir kaynak yoktu. Şehit Öğretmen Mehmet Birol'un hayatını anlatan birkaç satır yazıdan başka bilgiye sahip değildik. Fakat, bu proje sayesinde  ailesinden, arkadaşlarından ve köyünden topladığımız bilgilerle uzun bir biyografi oluşturduk. 
    Projeye hazırlanırken yaptığımız çalışmaları kısaca söyle özetlemek istiyorum. Şehit Öğretmen Mehmet Birol'un abisi Sinan Birol, ablaları Kadriye Vatansever ve Fatma Erçinler'den bilgi, belge ve fotoğrafları topladık.Yıllar önce görev yaptığı Muş'ta yakın arkadaşı olan Abdullah işli'ye ulaştık.
    Şehit Öğretmenimiz Mehmet Birol için bir belgesel video hazırladık.Öğrencilerimizle birlikte Arpaç Köyü'ndeki Şehit öğretmenimizin kabrini ziyaret ederek dualar okuduk ve çiçekler ektik. Okulumuza adına veren Şehit Öğretmenimiz Mehmet Birol'u adeta yeniden anladık ve tanıdık.Araştırmalarımızda Şehit Öğretmen Mehmet Birol'u  öğrendikçe duygulu anlar yaşadık.
    Bu anlamlı projeden dolayı ilçe Kaymakamımız Sayın Yunus Ataman'a ve Edirne il milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt'a teşekkür ediyoruz.  Öğrencilerimizin de okulumuza ismini veren Şehit Öğretmen Mehmet Birol'u daha yakından tanıdıkça ,okullarını daha fazla benimseyeceklerini düşünüyoruz. Okulumuzun ismine ,öğretmenler ve öğrencilerimizle beraber layık olmaya çalışıyoruz.
    ismiyle Müsemma Okullar Projesi kapsamında hazırlamış olduğumuz programa katılımlarınızdan dolayı, okulum adına hepinize teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.
    Programda şiirler okundu, slayt gösterimi yapıldı. Anı paylaşımı yapılmasının ardından saz eşliğinde türküler söy-lendi.Öğrenci velilerinin ve halkımızın yoğun katılımı ile gerçek-leştirilen program büyük bir beğeni ile izlendi ve duygulu anlar yaşan-dı. Program plaket sunumu ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.