Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyeden Çiftçilere Müjde

ilçemiz Belediyesi çiftçilerin yıllardır süre gelen sorununu çözmek için harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Belediyeden Çiftçilere Müjde

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Canlı Hayvan Pazarı girişinde sadece çiftçilerimizin kullanacağı su için sondaj çalışmalarına 09 Nisan 2018 Pazartesi günü(dün) başladı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu zaman kadar çiftçilerimiz özellikle zirai mücadelenin ilaçla yapıldığı zamanlarda çok sıkıntı çekiyorlardı. Evlerinden su doldurarak gerek zaman kaybı gerekse kullanılan klorlu suların ilaçlarla etkileşimi sonucunda olumsuz so-nuçlarla karşılaşabiliyorlardı.
    Havsa Belediyesi olarak çiftçilerimizin bu sorununu bir nebzede olsa çare olabilkmek adına Havsa Canlı Hayvan Pazarı girişine 09 Nisan 2018 Pazartesi günü(dün) ekiplerimizce su sondajı çalışmalarına başladı.Böylelikle çiftçilikle uğraşan herkes hızlı ve ko-lay bir şekilde doğal su alımı yapabilecek.”dedi.
    ilçemiz Belediye Başkanı Tekin çevreye gelişi güzel atılan zirai ilaç kutuları ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “ilçemiz ve köy-lerinde tarımla uğraşan çiftçi sayısı oldukça fazla. Zirai mücadelenin ilaçla yapıldığı bu dönemlerde kısmen de olsa ilaç ambalajları gelişi güzel atılmakta beraberinde insan ve çevre sağlığına zarar vermek-tedir.
    Çiftçilerimizden tek isteyimiz su alırken zirai ilaç ambalajlarını getirerek belediyemiz temizlik işleri müdürlüğüne teslim etme-leridir.Böylelikle ilçemizde bu sorunu da da el birliği ile çözüme kavuş-turmuş olacağız. Hem doğaya hemde gelecek nesillere faydalı bir iş yapmış olacağız. Konuya tüm vatandaşlarımızın duyarlı olacağından hiç şüphem yok. Bu vesile ile tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.