Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz”

ilçemizde mülkiyeti belediyeye ait olan ve ilçemizin en güzel yerinde bulunan 7 dükkan,03 Nisan 2018 Salı günü Saat:14.00'da Belediye Encümen üyeleri huzurunda yapılan ihaleyle satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Nilay YILMAZ

    ilçemizde uzun zamandır konuşulan ve sonucu merakla beklenen Belediye Çarşı Dükkanlarının satış ihalesi geçtiğimiz Salı günü yapıldı.
    Belediye´ye ait çarşı dükkanlarında uzun yıllardır kiracı olan esnafların çoğu ihaleden dükkanlarını satın aldılar.Muhammen bedellerinin oldukça üzerine satılan dükkanlar sayesinde ilçemiz Belediyesi kasasına 2 milyon 370 bin TL girdi.
ilçede şimdi bu para ile Belediyenin ne yapacağı merak edilirken ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin satılan çarşı dükkanları sonrasında gazetemize yazılı açıklamada bulundu.Tekin projelerini tek tek anlattı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin kaynak yaratıp, belediyeye ait borçların ödeneceği ve yeni projelerle hizmete aralıksız devam edeceklerini belirterek yaptığı açıklamasında; Birçok Belediye Başkanı alt yapı çalışmalarına girmek istemez ve girmez.Çünkü yatırımı toprağın altına yapıyorsunuz. Gözle görünen bir şey yok.Maliyeti çok yüksek ve Belediye bütçelerini zorlar.Ama biz hiçbir zaman anı düşünen ileriye yatırım yapmayan bir ekip olmadık.Zor bir süreçten geçtik.Hem maddi hemde manevi olarak alt yapı çalışmalarımızı yaparken yıprandık. Ancak bugün burada gurula söylüyorum altyapı çalışmalarımız tamamıyla bitti. Cumhuriyet tarihinde ilçemizde bir ilki gerçekleştirdik.Sadece 3 bin metrekarelik bir alanın taş çalışmaları kaldı. Bu alanı da Nisan-Mayıs aylarında tam anlamıyla bitmiş olacak. Nisan ayında bitecek diyorum çünkü Nisan ayında doğalgazında ilk kazmasını vuracağız.Bu konu ile ilgi tüm görüşmelerimizi ve hazırlıklarımızı bitirdik.ilçemize doğalgaz geliyor.Doğalgaz çalışmalarına bozuk olan yerlerimiz öncelikle olmak üzere oralardan başlayacağız. Hemen üst yapılarını yapıp, halkımızın sıkıntılı döneminden kurtaracağız. Alt yapı çalışmalarımızla aynı zamanda arıtma tesisimiz bitti. Arıtma tesisimiz fal bir şekilde hizmet veriyor. Yine altyapı çalışmalarımızdan biri olan tamamen doğalgaz kullanımına yönelik çalışmalarımızın da ihalesi bitti. Önümüzdeki hafta yer teslimi yapılıp ilk kazmayı vuracağız. Dönemimizde alt yapı çalışmalarının yapılması bizim için ayrı bir sevinç.
    Şimdi artık proje zamanı.Maddi anlamda kaynak bulmada zorlanıyorduk.ilçemizde uzun zamandır belediyeye ait çarşı dükkanlarının satışı gündemdeydi.Biliyorum.Geçtiğimiz Çarşamba ihalesini yaptık.içerisinde kiracısı olan esnaf kardeşlerimiz aldı büyük bir kısmını.Bu satıştan elde ettiğimiz 2 milyon 370 bin TL' nin büyük bir kısmını pazar yerimizin kapalı alan haline gelmesiyle ilgili olan projemizde kullanacağız.Artık Pazar yerimiz bir cazibe yeri haline gelecek.Esnafımız ve vatandaşlarımız kışın ve yazın sıkıntı çekmeyecek.Bu projemiz ile ilgili tüm çalışmalarımızı bitirdik.Havsa Halkımızın yaz sonuna kadar hizmetine sunmayı düşünüyoruz” dedi.
Trakya'nın en büyük canlı hayvan pazarı olma özelliğine sahip olan     Havsa Canlı Hayvan  Pazarının üstünün kapatılmasına dair çalışmaların da başladığını belirten Tekin, “Trakya'nın en büyük canlı hayvan pazarı her hafta cumartesi günü ilçemizde kuruluyor.Bu konuda adeta bölgede bir markayız.
    Hayvan Pazarımızın üstünün kapatılmasına dair bir takım çalışmalarımız oldu. Çünkü Hayvan Pazarı her ne kadar Havsa'da kurulmuş olsa da bu pazar bölgemizin pazarı. Her konuda her derdimizde her sıkıntımızda başımızı yaslayabildiğimiz, kendisinden destek alabildiğimiz Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan'ın hayvan pazarımızın üzerinin kapatılmasına dair hassasiyetini de takdirle karşılıyoruz. Kendisi bu konuda bize destek olacağını geçtiğimiz Havsa ilçe kongremizde müjdesini verdi. Belediye olarak bu yatırımları yaparken maddi anlamda zor günler geçirdik.
    Geçtiğimiz yıllara nazaran iller Bankasındaki payımızın düşmesinden ve borçlarımıza kesilmesinden bir takım ekonomik sıkıntılar yaşadık.Bu dükkanlarımız satışı ve yaratacağımız diğer kaynaklarımızla halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.
    Dün olduğu gibi bugünde Havsa halkı her şeyin en iyisine layıktır düşüncesiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
    Önümüzdeki günlerde 9 yıl boyunca yaptığımız hizmetleri ve bundan sonra yapacaklarımızı yerel gazetemiz aracılığı ile siz değerli halkımızla paylaşmaya devem edeceğiz.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.