Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Narkotik Eğitim TIR'ı ilçemize Geldi

istanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı Narkotik Eğitim TIR'ı, 03 Nisan 2018 Salı günü ilçemize geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Narkotik Eğitim TIR'ı ilçemize Geldi

Sertkan YILMAZ

    Uyuşturucuya karşı halkı bilinçlendirmek için hazırlanan bu TIR'da ise 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 13 dokunmatik ekran ve 30'dan fazla uygulama ile uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri ayrıntılı bir şekilde anlatılması için dizayn  edilmiş olduğu görüldü.
    istanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Narkotik Uzmanı polisler, TIR'a gelen ilçemiz Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şahika Erkurt Anadolu Lisesi öğrencilerine, uyuşturucu bağımlılığındaki mücadele için önemli bilgiler aktardı.  Kaymakamımız Yunus Ataman, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan ve ilçe Sağlık Müdürü Soykan Atanur Kaya da öğrencilerle birlikte narkotik eğitim aracına ziyarette bulunarak narkotik uzmanı polislerden uyuşturucunun zararları hakkında bilgiler aldılar.
    istanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Narkotik Uzmanı polisler yaptıkları bilgilendirme açıklamasında " madde bağımlılığı, vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar gördüğü halde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Madde bağımlısı kişi, madde kullanımına ara verdiğinde yoksunluk belirtileri yaşar. Zamanla madde kullanımını ve dozunu arttırır. Zamanının büyük bir dilimini arayarak geçirir.
    Madde bağımlılığından bahsedildiğinde insanda ruhsal, fiziksel ve davranışsal çeşitli değişikliklere yol açan birtakım maddeler kastedilir. Bunlar Çeşitli uyuşturucu, uyarıcı madde, sigara, alkol, reçeteli alınması gerekip, doktor kontrolü dışında alınan ilaçlardır. Bir kere kullanmaktan bir şey çıkmaz söylemi, madde kullanmaya başlamanın ilk adımıdır. Ben kendimi kontrol edebilirim düşüncesi, uyuşturucu kullanılan ortamlara girmekten çekinmeme sonucu doğurur. Ancak en güvenli yol bu ortamlardan uzak durmaktır.
Uyuşturucudan uzak durmak için, sportif sanatsal veya kültürel faaliyetlere katılmak, özgüven ve olumlu bakış tarzı kazandırır, kişilik gelişimine yardımcı olur. Boş zamanlarını kendini geliştirici faaliyetlerle değerlendiren bağımlılık yapan maddelerle karşılaşma riski daha azdır. Boş vakitlerini, devamlı eğlence ve oyun merkezlerinde harcayan, kültürel, sportif, sanatsal faaliyere katılmayan kişiler ise uyuşturucu tuzağını kuran şahısların açık hedefi haline gelirler" şeklinde bilgiler verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.