Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü

Dünya tarihinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Tarihin seyrini değiştiren Çanakkale Zaferi, Milletimizin hiçbir zaman ödün vermediği bağımsızlık ve onuruna düşkünlüğünün bir simgesi olduğu gibi, tüm dünyanın örnek aldığı, eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanıdır.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2018 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü

Nilay YILMAZ

    Büyük zaferin onurunu ve gururunu yaşadığımız Çanakkale Zaferi'nin 103'nci Yıldönümü dolayısıyla 18 Mart 2018 Pazar günü  Atatürk Anıtı önünde 18 Mart Şehitler Günü Anma Töreni düzenlenecek.
    Saat 11:00'da başlayacak törende çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunuluşunun ardından Atatürk ve Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunarak istiklal Marşımız okunacak, Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.Günün anlam ve önemini belirten konuşma J.Asb.Çvş. ilyas Karaaslan tarafından yapılacak.Törende Havsa Atatük Ortaokulu öğrencilerinden Karseli  Ceylan  tarafından şiir okunacak.Çelenk Sunma Törenine müteakiben Sokollu Camii'ndeki ve Şehit Mezarlığı'ndaki şehitlerimiz ziyaret edilecek ve Şehit Mezarlığı başında ilçe Müftülüğünce dua okunacaktır.
    Çanakkale Zaferi'nin 103'nci Yıldönümü dolayısıyla ilçemizde 19 Mart 2018 Pazartesi günü  “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü” programı  gerçekleştirilecek.
    Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda Atatürk Ortaokulunun hazırladığı program 19 Mart 2018 Pazartesi günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
    Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda Atatürk Ortaokulunun hazırladığı program Saygı Duruşu ve  istiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, “Bir Yolcuya” adlı şiirin okunması ,18 Mart Gölge Oyunu sergilenmesi, “Çanakkale Şehitlerine”şiirinin okunması, 18 Mart Oratoryosu, “Bu Bayrak” adlı şiirin okunmasının ardından program  18 Mart Korosunun gösterimi ile sona erecek. 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.