Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Buğdayımızı Etkileyen Zorlu Hava Koşulları”

Zorlu iklim koşulları hepimizin belini büktüğünü belirten Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2018 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Buğdayımızı Etkileyen Zorlu Hava Koşulları”

Sertkan YILMAZ

    Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize yaptığı yazılı açıklmada; “Tarım, üstü açık bir fabrikadır” sözü bu sene hakkını veriyor. Zorlu iklim koşulları hepimizin belini büktü. Bu sene, geçen seneye oranla bölgemiz geçim kaynaklarından buğday, ihtiyacı olan soğuklanma ihtiyacını karşılayamadı, bunun yanı sıra, gerekli hastalık ve yabancı ot ilaçlamaları, gübreleme yağışlardan yapılamadı.
    Geçtiğimiz şubat ayı boyunca Türkiye'nin diğer bölgelerinde yağışlı gün sayısı azalırken Marmara bölgesinde bu oran %25 artış göstermiştir. Marmara bölgesin de metre kareye 86,4 kg yağış düşerken, Edirne ilinde 132,4 kg yağış düşmüştür. Ve gelecek haftalarda da yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.
    Tüm bu veriler göz önüne alındığında çiftçilerimiz yağışlardan fırsat bulup, tarlaya girebildikleri ilk andan itibaren gerekli hastalık ve yabancı ot ilaçlamalarını yapmalarını öneririz. Tarlaların da yaptıkları kontrollerde karşılaştıkları olağan dışı durumlarda da odamız Tarım Danışmanlarıyla irtibata geçip arazi kontrolü yapılmasını talep etmelerinin en doğrusu olacağı kanaatindeyim.
    Geçtiğimiz yıla oranla, bu üretim sezonunda bugüne kadar zorlu iklim koşullarından, buğdayda istediğimiz gübreleme ve hastalık, yabancı ot ilaçlamalarını vaktinde gerçekleştiremedik, buğdayın tüm bu ihtiyaçlarını karşılayamasak ta buğday kendini toparlayan, dayanıklı bir bitkidir, bu zorlu koşullara karşın ilaçlamalarınızı bitkimizin daha fazla zarar görmemesi için zamanında yapmanızı öneririz.
    Tüm zorlu şartlara rağmen, Bol kazançlı ve verimli bir yıl geçirmenizi, Hasatta istediğiniz kilolara ulaşmanızı temenni ederim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.