Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Özel, “Bu Anayasa Hepimizi ilgilendiriyor”

CHP Havsa ilçe Başkanı Hasan Özel meclisten geçerek referandum sürecine girmeye hazırlanan anayasa ile ilgili olarak gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, “Meclisten gecenin karanlıklarında yarasalar gibi çalışarak anayasa metnini geçirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2017 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2017 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Hasan Özel, “Bu Anayasa Hepimizi ilgilendiriyor”

    Geçirenler AKP ve bazı MHP Milletvekilleriydi. Bu anayasa sadece onlarımı ilgilendiriyor. Bu anayasa hepimizi ilgilendiriyor. Bugün vatandaşa sorulsa Anayasa ile ilgili ne biliyorsun diye anayasadaki değişiklikler hakkında ne düşünüyorsun desen “benim derdim o değil” diyor. Bu Anayasada vatandaşın dertlerini çözecek madde varmı? işsizliği çözecek eğitim sorunlarını düzeltecek madde varmı? Vatandaşın hangi derdini çare olacak maddeyi koydular? Çiftçinin sorunları,esnafın sıkıntıları, atanamayan öğretmenlerin dertleri çözüm bekliyor. Her gün toprağa verdiğimiz şehitlerimiz var. Geçim sıkıntısından dolayı yıkılan yuvalara çözüm var mı bu Anayasada? Bunlar bizim hepimizin problemleri. Biz önce bunların çözülmesini istiyoruz.
    Anayasa yapılacaksa toplumun bütün kesimlerinin görüşlerini içine alacak bir Anayasa hazırlanmalı. Bu da halk karşısında açıkça beyan edilmeli. Vatandaşta Anayasada benim için bu var diyebilmeli. Anayasanın hazırlanmasında bilim adamları, anayasa hocaları, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar, eğitimciler,sanyiciler, işçiler, çiftçiler, esnaf, ev hanımları, öğrenciler her kesimden yurttaşımızın fikri alınmalı ve öyle hazırlanmalı. Onların hazırladığı anayasa benim anayasam değildir. Vatandaşın anayasası değildir. AKP nin vatandaştan kaçırdığı bu anayasa değişikliğini şimdi millete anlatmak zorundayız.
    Bu bizim vatandaşlık görevimizdir. Bunun içinde çalışmalarımıza yarın Saat 12.00'da Edirne CHP Milletvekillerimiz Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, CHP Edirne il Başkanı Fevzi Pekcanlı'nında katılımlarıyla CHP Havsa ilçe binasında bilgilendirme toplantısı yapacağız.Tüm üye ve halkımız davetlidir.”dedi.

Nilay YILMAZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.