Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Aşevi Hizmete Açıldı

ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'ın gayret ve katkıları ile Havsa Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Hizmet Vakfı tarafından kurulan aşevi 12 Mart 2018 Pazartesi günü (dün) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Aşevi Hizmete Açıldı

Sertkan YILMAZ

    Açılışa ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman daire amirleri, hayırsever işadamları, esnaf ve vatandaşlar katıldı. 
ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman yaptığı konuşmasında, “Bugün burada köylerimizde ve mahallelerimizde oturan, bakacak kimsesi olmayan, yaşlı, engelli ve fakr-u zaruret içinde bulunan ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurduğumuz Aşevi'nin açılışını yapmak üzere toplandık. Köy ziyaretlerimde karşılaştığım en büyük problemlerden biriydi bu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanları ile yaptığımız gıda yardımlarıyla yemek yapma kuvvetini bulamayan yaşlılarımız var. Bu da çok büyük mağduriyetlere sebep oluyor. Bu Aşevi vesilesiyle  bu problemi ortadan kaldırarak, belki başımızı yastığa biraz daha rahat koyacağız. Bu aşevi hepimizin katkıları ile açıldı ve inanıyorum ki yine hepimizin, Havsalıların katkıları ile devam edecektir. Bu noktada desteklerini esirgemeyen tüm işadamlarımıza, esnafımıza teşekkür ederim.
    Bugün itibari ile günde bir öğün 4 çeşit yemek ilçemiz ve köylerinde bulunan yaklaşık 100 kişiye aşevimizden verilmeye başlandı.Katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize tekrar teşekkür ederim.”dedi.
    Okunan duaların ardından Aşevinin açılış kurdelesini kesen ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman ve daire amirleri, esnaf ve vatandaşlar daha sonra aşevinde incelemelerde bulundu.
    ihtiyaç sahiplerine Aşevinin ilk yemek dağıtımı direksiyona geçen ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman tarafından yapıldı.
    Ayrıca ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman yürütülen faaliyetler neticesinde köylerimizde  ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ev bakım ve onarım projesinin müjdesini verdi.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu kapsamda köylerimizde bulunan Havsa  Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Hizmet Vakfı tarafından tespiti yapılmış evlerde Bakanlığımızca sağlanan imkanlar ölçüsünde gerekli bakım ve onarımlar yapılmaya başlanacak. 
    Önümüzdeki günlerde ilçe merkezinde bulunan bu şekilde bakım onarım gerektiren hanelerle ilgili olarak çalışmalarımız başlayacak.Netice itibariyle bu projelerle köylerimizde ve ilçe merkezimizde muhtaç vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamalarına imkan sağlanmış olunacaktır.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.