Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

istiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Gerçekleştirildi

ilçemizde istiklal Marşı'nın kabul edilişinin 97. yıldönümü ve Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
istiklal Marşının Kabulü ve Mehmet  Akif Ersoy'u Anma Programı Gerçekleştirildi

Nilay YILMAZ

    istiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı 12 Mart 2018 Pazartesi günü Saat 10:00'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.
    Programa ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Vekili Sercan Altınorak,ilçe  Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, ilçe Belediye Başkan Vekili Melehat Erhan, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Protokol üyeleri, Okul Müdürleri, Veliler ve  Öğrenci gruplarının katılımları vardı.
    Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini  belirten konuşmayı  Melehat Kilimci Ortaokulu Matematik Öğretmeni Aylin Şenelli yaptı. 
    Melehat Kilimci Ortaokulu Matematik Öğretmeni Aylin Şenelli konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye başkanım, değerli misafirlerimiz ve sevgili öğrenciler; Bugün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” Diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşımızı, kadın-erkek, genç-yaşlı bütün halkımızın katıldığı “yok olmaktan kurtulma, destanını ölümsüzleştiren istiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümüdür.
    Bugün şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış istiklal Marşı, dünyadaki en haklı, en kutsal savaşlardan birini, sömürgeciliğe karşı verilmiş ilk kurtuluş savaşını, ulusal haykırışı, direnişi, heyecanı anlatan; Türk ulusunun tarihinden getirdiği yüce kişilik özelliklerini, yüksek ruhunu, saygın ve soylu duygularını ve düşüncelerini betimleyen edebi bir anıttır.
    Tarihte yürütücü, ileri götürücü kudretleriyle milletlere hız ve istikamet veren, büyük başarılar için ilham kaynağı olan bayrak, sancak, milli marş bugün de önemi ve değeri gittikçe artan koruyucu, kurtarıcı birer yurt sembolü olarak belirmektedir. Bununla birlikte ulusumuz için yarının ifadesidir. Mehmet Akif'in tüm yaşamı; duyguları düşünceleri, eylemleri, eserleri ile bir bütün halinde, yüksek vicdanının, ruhunun ve ahlakının yansımasıdır. Akif, bir şair olmanın çok çok ötesinde bir mütefekkir, bir münevver, bir gönül insanıdır. Onun kaleme aldığı istiklal Marşı da, milletiyle olan bu kutsal bağın en güzel dizeleridir. Bir anlamda milletimizin özgürlük ve egemenlik türküsüdür. Onları oluşturan tarih ve hikayelerdir. Varlık bilinci, bir yere ait olmak gereksinimidir. 
    istiklal Marşımız, yüreklerimizdeki ortak duygu ve heyecan, bileklerimizdeki güç, göğüslerimizde çoşkuyla çarpan inanç ve alınlarımızda yanan gururdur.
    Duruşuyla, anlatımıyla, haklılığıyla, milletimizin kalbinde en derin yerini almış ve bu yeri millet var oldukça da koruyacaktır.
    Saygıdeğer konuklar, istiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'milli marş' olarak kabul edilişinin 97. Yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, saygı ve minnetle anıyor, saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.
    Ardından istiklal Marşı ile ilgili belgesel gösteriminin ardından “Türkiyem” gösterisiyle devam eden program, ilkokul kategorisinde dereceye giren öğrencinin istiklal Marşını okuması ile devam etti.  Program “Kurtuluşa Giden Yol” isimli Oratoryo'nun sahnelenmesinin ardından Ortaokul kategorisinde dereceye giren öğrencinin istiklal Marşını okudu. Lise kategorisinde dereceye giren öğrencinin şiirini okumasıyla devam etti. Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerinin verilmesinin ardından program Mehmet Akif'ten sözler ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.