Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“2017 Yılı Sonuna Kadar Okullar inşaatları Tamamlanarak Teslim Edilecekler”

CHP Edirne il Genel Meclis Üyesi Fedai Işık 2016 yılını değerlendirerek 2017 planlamaları hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2017 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“2017 Yılı Sonuna Kadar Okullar inşaatları Tamamlanarak Teslim Edilecekler”

    CHP Edirne il Genel Meclis Üyesi Eğitim ve Sosyal Hizmetler Komisyon Başkanı Fedai Işık 2016 yılını değerlendirerek 2017 planlamaları hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, "Eğitim genel anlamda ülkemizde dolayısıyla bölgemizde içinden çıkılamaz bir duruma getirildi.
    ilimiz genelinde yeni yapılan fiziki görünümü iyi olan okullarımız var. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet ilköğretim okulu yıkılarak yerine yeni bina yapıldı. Bu yıl öğrenciler yeni binada hizmet görmekte. ilçemizdeki iki okulumuzda da yenilenme aşamasına gelindi. Proje ihaleleri yapıldı ve 2017 yılı sonunda eğitime kazandırılması planlanıyor.
    Geçtiğimiz yıl yenilenen Cumhuriyet ilköğretim Okulu görünüm olarak çok güzel ama sonradan gelen aksaklıklar önemli. Okullarımızda hijyenik temizlik yapacak hizmetli,eleman yok ve bulamıyoruz. Daha önceleri iŞKUR üzerinden destekleyici hizmet veren eleman sağlanıyordu ama artık buda yok. Bu sıkıntıların aşılması yönünde çalışmalarımızın olması gerekiyor.
     Edirne'de devlet okullarına baktığımız zaman okullardaki öğretmenlerimiz imkansızlıklara rağmen müfredatını yapıyor. Ancak özel okullara baktığımızda hepsinde eğitim üst seviyede değil. Hatta özel okullardan daha iyi olan devlet okullarımız var. Biz biraz daha devlet okullarımızı müfredat olarak iyileştirirsek özel okullara ihtiyaç kalmayacaktır.
    Eğitimini oturtan ülkelerin geleceği parlaktır. Bizimde eğitim alanındaki olumsuzluklarımızı gidermemiz gerekir. Eğitimi bugüne kadar istenilen noktaya getirmedik. 
    Bu anlamda hükümete,idarecilere ve biz vatandaşlara birçok görevler düşüyor.”dedi.
    ilçemizde yıkılan Atatürk Ortaokulu ve yıkılması planlanan Sokullu ilköğretim Okulu ile ilgili olarak bilgi veren Işık, “Yaklaşık bir yıl önce yıkılan ve alan temizlenmesine başlanan Atatürk Ortaokulu ve 2016-2017 Eğitim Öğretim sonunda yıkılması planlanan Sokullu ilköğretim Okulu'nun yeni binaları için ihale aşaması tamamlandı.
    2017 yılı sonuna kadar inşaatlarının tamamlanarak teslimi ve öğrencilerimizin bir sonraki dönem eğitim öğretimlerine yeni binalarında geçirmeleri planlanıyor.” dedi.
    2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin sınavlar bakımından oldukça yoğun geçeceğine değinen Işık, “ilçemizde başarılı öğrencilerimiz var. Koray Çirik girdiği TEOG sınavında 120 soruya da doğru cevap vererek Türkiye Genelinde Birinciliği paylaştı. Tüm öğrencilerimize öncelikli olarak iyi bir tatil geçirmelerini ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında başarılarının devam etmesini dilerim.”dedi.

Nilay YILMAZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.