Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının restorasyon çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının Restorasyon  Çalışmaları Devam Ediyor

Nilay YILMAZ

    ilçemizin tarihi ve kültürel yapısının zenginliği ve coğrafi konumunun, ilçenin  gelişimi için müthiş bir potansiyel oluşturduğunu ifade eden ilçemiz Kaymakamı Sayın Yunus Ataman   göreve başladığı günden bu yana ilçemiz için önemli tarihi eserlerin başında gelen Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının restorasyon yapılabilmesi  için büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyor.
    Geçtiğimiz hafta ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Müdürü Yusuf Şamiloğlu ve Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya ile görüşmeler gerçekleştirdi.Alanı beraber inceleyen ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Müdürü Yusuf Şamiloğlu ve Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya bölgede yapılması planlanan kazı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundular.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “ Gerekli yazışmaları gerçekleştirdikten sonra geçtiğimiz Pazartesi günü Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya ile bir araya gelerek yapılacak kazı çalışması ile ilgili olarak yol haritasını belirledik.Yapılacak kazı uzun bir süre alacak ve yüksek maliyetli olacak.işkur kapsamında yapılacak proje ile bu maliyeti düşürmeyi planlıyoruz.Çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz Çarşamba günü de Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Yrd.Doç. Dr. ismet Osmanoğlu ile görüştüm.Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin bizlere yapmış olduğu çalışmaları kendisiyle paylaştım.Önümüzdeki günlerde hocamızla mevcut alanı yerinde inceleyerek  rölöve ve restitüsyon çalışmaları ile ilgili eksik noktaların giderilmesi konusunda çözüme ulaşmaya çalışacağız.”dedi.
    Uzun yıllardır ilçemizde atıl bir görüntüye sahip olan Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının restorasyon çalışmaları ile kaybedilmeye yüz tutmuş tarihi yapının tekrar hayata kazandırılması konusunda  ummalı bir çalışma sarfederek çalışmaları şahsen kendisi takip eden ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, “Havsa'nın kaderini etkileye-ceğini düşündüğüm bu projenin hayata geçmesi konusunda elimiz-den gelen çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Çalışmalar için meşakkatli ve zor kısım bitti diyebiliriz.ilerleyen günlerde somut adımlar atılmaya başlanacak.inanıyorum ki birkaç yıl içerisinde Havsa hak ettiği tarihi görünümüne kavuşacaktır.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.