Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paranın Patronları 2018 Yılında da Değişmedi

S.S. Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz Pazar günü saat 12.00 da Şehit Mehmet Birol Lisesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Paranın Patronları 2018 Yılında da Değişmedi

Nilay YILMAZ

    2017 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 11.02.2018 Pazar günü Şehit Mehmet Birol Lisesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi. 480 üyesi bulunan Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yeterli katılım sayısına ulaşılması ile başladı.
    Toplantıya ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ipsala Kooperatif Başkanı ilhan Dalkıran, Süloğlu Kooperatif Başkanı Selahattin Sevinç,29. Bölge Birliği Başkan Yardımcısı  Tekirdağ Kooperatif Başkanı Ali Rıza Eti, Lalapaşa Kooperatif Başkanı Bülent Baştürk, Edirne Halk Bankasın'nı temsilen Ayşegül Günal Esnaf Odası Başkanı Yıldırım Sain, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Cam, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Siyasi Parti Başkanları ve Kooperatif üyeleri katıldı. 
    Açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Refik Elmas; “Sayın Misafirler, kıymetli ortaklarımız kongremize hoş geldiniz. 
Kongremizi yönetmek üzere divan kurulu heyetinin oluşturulması amacı ile bir başkan bir başkan vekili ve 2 katip üyesini belirlemek üzerine 11 imzalı bir önerge bulunmaktadır. 
    11.02.2018 tarihli olağan genel kurul toplantımızı idare etmek üzere Divan Başkanlığına – Bölge Birliği Başkan Yardımcısı ipsala Kooperatif Başkanı ilhan Dalkıran ,Başkan Vekilliğine – Lalapaşa Başkanı Bülent Baştürk, ve katip üyeliklerine Serkan Şahin ve Caner Raviş'i önerge olarak sunuyoruz. Başka bir önergesi olan bir arkadaşımız yok ise sunulan önergeyi oylarınıza sunuyorum.” dedi.
Sunulan önergenin oylamaya sunulması ve oy birliği ile kabulünün ardında Divan Heyetinin yerini alması ile toplantı başladı. Divan Heyeti Başkanı ilhan Dalkıran yapmış olduğu konuşmasında; “Değerli  Değerli Kooperatif Başkanı, Yönetim Kurulu ve Oda Başkanı arkadaşlarım ve Havsa Kooperatifi'nin değerli ortakları, bugün buraya Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Genel Kurulunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Genel Kurulumuzun tüm Havsa esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan diler, divan heyeti arkadaşlarım ve şahsım adına hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyor hoş geldiniz diyorum.” dedi.
    Konuşma sonrasında daha önce de bildirilmiş olan gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Saygı Duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasının ardından Divan Heyeti Başkanı ilhan Dalkıran Yönetim ve Denetim Kurulu Raporlarını okumak üzere sözü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas'a bıraktı. 
    Elmas; “Sayın Divan, toplantımıza şeref veren sayın misafirlerimiz ve hizmet vermekten onur duyduğumuz değerli ortaklarımız;
    Kooperatifimizin 2017 yılı olağan mali genel kurul toplantısına katılmanızdan dolayı memnuniyetimi sunar, şahsım, yönetim ve denetim kurulu adına hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum. Bu güzel kuruluşu, bizlere kazandıran kıymetli ortaklarımız, sözlerime 2018 yılının ülkemize, esnaf ve sanatkarlarına hayırlı bir yıl olmasını dileyerek, kurucularımıza, geçen 50 senede görev yapan bütün yönetim ve denetim kurullarından ve ortaklarımızdan hayat da olanlara minnet ve şükranlarımı sunar, vefat edenlere de yüce Allah'tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum.” diyerek yapmış olduğu giriş konuşmasının ardından 2017 Yılı Yönetim Kurulu Çalışma Raporunu okudu. 
    Daha sonra sırasıyla 2017 Yılı Bilanço  ve Gelir-Gider Tablolarının okunması, Denetim Kurulu Raporunun okunması, okunan raporların ve hesapların müzakere edilerek kabul edilmesi, Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibrası, 2018 Yılı Tahmini Bütçesinin görüşülmesi ve karara bağlanması, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyelerinin Aylık Ücret veya Huzur Hakları ile Yolluklarının belirlenmesi, 7 Ağustos 2017 Tarih 2017/07 Sayılı TESKOMB Genelgeleri kapsamında gerçekleştirilen Kooperatif takibinde bulunan borçların yeniden yapılandırılması uygulamasının Genel Kurul'un bilgi ve onayına sunulması ile devam eden toplantı 3 Yıl için 5 Asil ve 5 Yedek Yönetim Kurulu Seçimi, 3 Yıl için 2 Asil ve 2 Yedek Denetim Kurulu Seçimi ve 3 Yıl için 2 Asil ve 2 Yedek Bölge Birliği Temsilcilerinin seçimleri yapıldı. Yapılan tüm seçimler oy birliği ile kabul edilmiş olup liste aşağıdaki gibi oluşmuştur. 
Yönetim Kurulu Asil Üyeler       Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
Refik Elmas                                           ilker Güngör
Rasim Yıldız                                         Şaban Akdeniz
Alaattin Karlatlı                                     Tolga Avcı
Ahmet Tufan Baş                                  Ferdi Elmas
Mehmet Cam                                        Naci Kurşun
Denetim Kurulu Asil Üyeler        Denetim Kurulu Yedek Üyeler
Oğuz Tekin                                            Ramazan Nalbant
Şaban Demir                                          Ünal Pala
Bölge Birliği Temsilcileri              Bölge Birliği Temsilcileri     
Refik Elmas                                           Ahmet Tufan Baş
Rasim Yıldız                                          Mehmet Cam
    29. Bölge Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ismail Atakan adına ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin S.S. Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas'a Havsa esnaf ve sanatkarlarına vermiş olduğu üstün hizmetlerinden, özverili çalışmalarından ve 33 Kooperatif içerisinde en başarılı kooperatif olmasından dolayı Teşekkür Plaketi vermesinin ardından dilek, temenni görüşmeleri ve kapanış yapılarak toplantı sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.