Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan Güneser Ziyaretlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, CHP'nin 3. sıra milletvekili adayı olan, seçim süreçlerindeki çalışmalarını seçim sonrasında da ara vermeden sürdürerek ilçeleri, mahalleleri, köyleri gezip partisinin politikalarını anlatmaya devam eden Gürkan Güneser,10 Şubat 2018 Cumartesi günü ilçemizi ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Gürkan Güneser Ziyaretlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Sertkan YILMAZ

    7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, CHP'nin 3. sıra milletvekili adayı olan Gürkan Güneser geçtiğimiz Cumartesi günü ilçemize yaptığı ziyaretler kapsamında gazetemizi de ziyaret etti.
    Güneser  ziyarette yaptığı  konuşmasında, “ilçe kongrelerimiz yaklaşık 2 ay önce tamamlandı.Bizlerde ilçelerimize hayırlı olsun ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.
    Önümüzdeki 1 yıl sonra aşağı yukarı yerel seçimler ondan 1.5 yıl sonra  genel ve Cumhurbaşkanlık seçimleri  olduğu bir süreç var. Bu süreçte seçilen ilçe yönetimlerimizin  yanında olduğumuzu  her türlü çalışmada birlikte olacağımızı söylemek için de ziyaretlerimize devam ediyoruz.
    Bizim de bir talebimiz var partimizden bu 3. Sıra adaylığını daha üst sıralara taşıyıp milletvekili olarak Edirne'mizi temsil etmek istiyoruz.Bunlar adına da bir çalışma yapmış oluyoruz.Geçtiğimiz haftalarda CHP olarak bir kurultay yaşadık.Partimizde Genel Başkan sorunu olduğunu ben hiç düşünmüyorum.
    Çünkü biz sol bir partiyiz. Sosyal Demokrat  bir partiyiz. Sosyal Demokrat partililer lider partisi değillerdir. Sosyal Demokrat partililer daha ziyade örgütle yönetilir. Daha ziyade programla yönetilen partilerdir. Dolayısıyla bizim programımızda bizim tüzüğümüzde yönetmeliklerimizde olan sıkıntıları düzeltebilecek durumdayız. Düzeltebileceğimize de inanıyorum. 
    Kurultay bitti.Artık kurultay sürecindeki yaşananları  unutup  bizim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'da , Muharrem ince'de çok değerli insanlar. Hiç kimseyi dışlayacak,  öteleyecek bir lüksümüz yok.  Biz hep beraber birlik içinde çalışmak zorundayız. Bu çalışmaları  Edirne’de de  yapacağız. Biz toplum olarak Atatürk ilke ve inkilaplarından ayrılmayan Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti  benimsemiş bir toplumuz.  
    Öyle Cumhurbaşkanlığı gibi sistemlerin bizim  toplumumuza  çok yarar getireceğine inanmıyorum. Ben her ne kadar  referandumdan geçtiyse de , ki  hala daha nasıl geçti konusunda tereddütlerim var.  Bunun 2019 da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde  geçeceğine ve kendi istediği gibi o yasayı getirenin Cumhurbaşkanı olacağına inanmıyorum.  Biz ona karşı duracağız. Hep birlikte duracağız, toplum olarak  duracağız. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi olarak değil bütün STK'lılar  bütün Atatürk'ü benimsemiş Atatürkçü düşünen sivil toplum  örgütleri ile birlikte  halkımızla birlikte bu mücadeleden  başarılı çıkacağımıza ben inanıyorum.
    Ben birde kurultayla ilgili şuna çok üzüldüm.  Edirne'mizin bir parti meclisiyle   temsil edilmemesi  bizim  kusurumuz oldu. Ayıbımız oldu.  Ama o konuda da  açık söylemek gerekirse mevcut  Kurultay Delegeleriyle il Başkanlarının  bir takım eksiklikler  yaptıklarını düşünüyorum. Nedir onlar?  Bizim Partimizde seçilen Kurultay Delegeleri kendi başlarına hareket etmezler.  il Başkanı veya bir Belediye Başkanı  tarafından da yönlendirilemezler. Onları yönlendiren şeyler partililerdir.Yönetmeliklerimize göre, tüzüğümüze göre  seçilen kurultay delegelerinin  kurultaya gitmeden önce bütün ilçelerde genişletilmiş ilçe toplantıları yapıp, bütün ilçedeki üyelerin görüşlerini alıp, hangi Genel Başkanın destekleneceği hangi kişinin parti meclisine önerileceği gibi  konularda  görüş almaları ve o görüşlere göre hareket etmeleri gerekirdi. Bu yapılmadı diye düşünüyorum.  Basın toplantısı yapılmış dün kurultay delege sayısının azlığından söz ediliyor.  
    Kurultay delege sayımız hep azdı.  Ama  Kırklareli'de bizden fazla değil  ama Kırklareli tek adayla gitti.  Başka adayları yoktu.  Tek duruş sergiledi , güven verdi.  Bizde baktığımız zaman bir kurultay delegemiz  iki tarafa birden imza vermiş bütün her yerde duyuldu.  Tabi bunlar bir güvensizlik yarattı  ve listeye alınamadı. Hem Tekirdağ, hem Kırklareli hem Edirne beraber hareket etmemize rağmen  onların adayları listelerde yer aldı.  Ama bizim  adaylığımız alınmadı. Bu birazda bizim eksikliğimiz kurultay delegesi sayısı bence  tüzükle halledilebilecek bir şey.  Ama bugün şikayetçi olanlar  yıllardan beri  hem görevde olanlar hem  eski Milletvekilliği yapmış olanlar ozaman neden bunun düzeltilmesi için bir çaba sarfetmediler diye sorası geliyor insanın.Bütün partililerimizle hep beraber  tek bir vücut halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz 
    Bugünde Havsa'ya hayırlı olsuna geldik. Ayrıca bugün Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın seçimi var.partilimiz Esnaf Odası Başkanı Yıldırım Sain'in seçimi var. Oraya da gidip kendilerine hayırlı olsun dedik. Partililerimizi, esnaf arkadaşlarımızı  işyerlerinde ziyaret etmeye devam ediyoruz. Havsa'ya gelmişken  Havsa'nın yegane basını sizlere de bir merhaba diyip küçükte olsa bir beyanat vermek istedik. Teşekkür ediyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.