Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan'ın 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1'nci Dönem Sonu Mesajı

ilçemizde okul öncesinde 231 ilkokulda 560, ortaokul 695 ve ortaöğretimde 538 olmak üzere toplam 2.024 öğrencimiz 19 Ocak 2018 Cuma günü karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan'ın 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1'nci Dönem Sonu Mesajı

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1'nci Dönem Sonu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu. 
    Fidan,” Değerli Eğitim Yöneticileri, Öğretmenler, Kıymetli Veliler ve Sevgili Öğrenciler;
    2017-2018 eğitim - öğretim yılı 1. Döneminin sonuna geldik. Bugün ilçemizde okul öncesinde 231 ilkokulda 560, ortaokul 695 ve ortaöğretimde 538 olmak üzere toplam 2.024 öğrencimiz velileri ile birlikte ilk dönem karnelerini alma heyecanını yaşıyorlar.
    Bugün gelecek için daha azimli, daha kararlı ve daha umutluyuz. Bugün her zamankinden daha fazla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün: “Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir.” veciz sözündeki hedeflere ilerliyoruz. Çünkü her birimiz çok iyi biliyoruz ki; eğitimin kalitesi, ideal bir geleceğin teminatıdır.
Sevgili Öğrenciler,
    Hayatta başarı için önce inanmak, sonra da hedefe varana kadar yılmadan çalışmak gerekir. Unutmayınız ki geleceğin Fatihleri, Yavuzları, Mustafa Kemalleri sizlerin arasından çıkacak. Kiminiz Aziz Sancar gibi büyük bir bilim insanı, kiminiz Hidayet Türkoğlu gibi başarılı bir sporcu, kiminiz Yaşar Kemal gibi büyük bir romancı, kiminiz Nuri Bilge Ceylan gibi başarılı bir yönetmen olarak dünya çapında göğsümüzü kabartacaksınız. Kitapla beslenen zihniniz, sporla ve sanatla gelişecek; Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'deki vatan sevgisi sizlere yol gösterecektir. Hak ettiğiniz tatil döneminde; öncelikle dinlenmenizi, bol bol kitap okumanızı, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılmanızı, film izleyerek, müze ve tarihi mekân gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerle kendinizi geliştirmenizi öneriyorum. Biliyorum ki tatilde hepiniz kitap okuyacaksınız. Fakat sadece okumak yetmez, aynı zamanda yazmalısınız. Duygu ve düşüncelerinizi yazıya dökmedikçe, dilin imkânlarını tam olarak kavrayamazsınız. Günlük, hikâye, şiir ve deneme yazabilirsiniz. Yeter ki duygu ve düşünceleriniz yazıya dönüşsün. işte o zaman Türkçe katında yaşamanın ayrıcalığını yaşar, ´Türkçem benim ses bayrağım´ diyen Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı daha iyi anlamış olursunuz.
Saygıdeğer Veliler,
    Eğitimin bir geleneği haline gelen karneler, öğrencilerimizi yeni döneme motive edecek sembolik araçlar olarak kabul edilmelidir. Çünkü göz bebeğimiz çocuklarımızın yeteneklerini rakamlarla sınırlandırmak mümkün değildir. Her karne aslında bir aynadır. Fakat aynada yansıyan, sadece öğrenci değildir. Aynı zamanda velilerimiz ve öğretmenlerimiz de bu çerçevenin içindedir. Başarıyı nasıl sahipleniyorsak, başarısız gördüğümüz durumların sorumluluğunu üstlenmek erdemine de sahip olmalıyız. Bu sorumluluğu, sadece bu minicik yüreklerin omuzlarına yüklemek, biraz haksızlık değil mi? Bu yüzden veliler olarak kendimizi de sorgulamak zorundayız. Çocuğumuzun başarısı elbette bütün velilerimiz için mutluluk ve gurur vesilesidir. Ba-şarılı olan bütün velilerimizi buradan tebrik etmek istiyorum. istediğimiz başarıyı elde edemeyen öğrencilerimizin velileri elbette bu duruma üzüleceklerdir. Fakat bu üzüntüyü bir suçlamaya dönüştürüp çocuklarımızı üzmeyelim. Onların hassas dünyalarında koparacağımız fırtınaların yol açtığı hasarlar, telafisi mümkün olmayan felaketler doğurabilir. Bu yüzden anlık öfkelerimizin yol açtığı bu tür yıkıcı tavırların, çocuklarımızın eğitimine ve gelişimine hiçbir katkısı olmayacaktır. Bunun yerine önce kendimizi sorgulamak, çocuğumuzun eğitiminde aksayan yönleri tespit etmek, bu eksikleri gidermek adına öğrencilerimizle yetişkin bir birey olarak oturup konuşmak ve en önemlisi bu sorumluluğu paylaşmak en doğru bir hareket olacaktır.
Değerli Meslektaşlarım,
    Ne mutlu ki Havsa'mızda sizler gibi eğitimin kalitesini arttıran donanımlı ve fedakâr bir eğitim kadrosu mevcuttur. Bu kadronun, vatanını ve milletini seven, geçmişine bağlı, Atatürk'ün aydınlık Türkiye'sini geleceğe taşıyacak azimli öğrenciler yetiştirme hususunda üzerine düşeni eksiksiz yerine getirdiğine inanıyorum. Eğitimin lideri, geleceğin mimarı siz fedakâr öğretmenlerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum.
    Bizler; eğitimin en etkin sorumluları ve en fedakâr gönüllüleri olarak durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; sevgili öğrencilerimizi, değerli eğitim çalışanlarımızı ve fedakâr velilerimizi başarılı bir eğitim öğretim dönemi nedeniyle tebrik ediyor, sağlık, huzur ve başarı dileklerimle, saygılar sunuyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.