Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman Yaptığı Çalışmaları Değerlendirdi

ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman göreve başladığı günden bu yana ilçeyle ilgili olan çalışmaları değerlendirdi.Yapılması planlanan çalışmaları aktardı. Ataman 2017'nin verimli geçtiğini ve 2018 yılında da çalışmalarına aralıksız devam edeceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman Yaptığı Çalışmaları Değerlendirdi

Nilay YILMAZ

    Havsa'nın tarihi ve kültürel yapısının zenginliği ve coğrafi konumunun, ilçenin  gelişimi için müthiş bir potansiyel oluşturduğunu ifade eden ilçemiz Kaymakamı Ataman, yapılacak doğru projelerle kentin kaderinin değişebileceğine yürekten inandığını söyledi.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, “Bu bağlamda, öncelikle Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının restorasyonu çok büyük önem arz ediyor. ilçe merkezindeki bu tarihi yapı ilçenin kimliğini oluşturuyor. Biliyorsunuz, girişimlerimizle Sokullu Hamamı için ilk adımları attık. Şu anda Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden davet ettiğimiz hocalarımız ve ekipleri bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar. Geçen hafta Ankara ziyaretimin son gününde Üniversite'de hocalarımızı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledim. 
    Önemli bir yol kat edilmiş. Ocak sonu veya en geç Şubat ayında bu ön çalışmalar neticelenmiş olacak. Dolayısıyla restorasyon için gerekli olan en meşakkatli ve zor kısım bitmiş olacak. Bu tarihi yapılarla ilgili çalışmalarımız sürerken, bununla paralel olarak ilçemizin ihtiyacını karşılayamayan ve depreme dayanıksız olduğunu tespit ettiğimiz Hükümet Konağı'mızın ilçe Emniyet Müdürlüğü'müzün yanındaki hazine arazisine yapılacak yeni binaya taşınması ile ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz.  Bu sağlandığı taktirde, hem ilçe merkezimizde tarihi alanı işgal eden bu yapıyı çıkarmış olacağız, hem de yapılacak güzel bir yeşillendirme ve park çalışması ile bu alanı Havsalı vatandaşlarımızın kullanımına açmış olacağız. 
    Bu aynı zamanda Mimar Sinan eseri olan bu güzel tarihi dokunun da ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Tabi bununla beraber, kaymakamlığımız bünyesindeki tüm birimleri tek binada toplayarak, vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini yaparken ayrı yerlerde duran birimlere gitme zahmetlerini de ortadan kaldırmış olacağız. Şu anda yapımı devam eden Sokullu ilköğretim okulumuzun tamamlanıp yeni binasına taşınması ve hükümet konağının arka tarafındaki otogarın taşınmasıyla da bu tarihi alan, Havsa merkezinin çehresini değiştirecektir. 
    Arasta'nın tamamlanmasıyla da bu bölgeye has ürünler, bayanlarımızın el emekleri ile köylerimizde üretilen doğal ürünlerin burada sergilenmesi ve pazarlanması sağlanabilir. Bu durum Havsa'nın merkezinde sürekli bir hareketlilik sağlayacaktır. Biz bu konudaki çalışmalarımızı kararlılıkla yürütüyoruz.  Bunun dışında, Havsalı gençlerimiz için Gençlik ve Spor Bakanlığından, ilçemize bir Gençlik Merkezi yapılması talebinde bulunduk. Ankara ziyaretimde bununla ilgili görüşmelerimiz olumlu geçti. Önümüzdeki Cuma günü Bakanlıktan gelecek bir uzmanla yer tespiti yaparak, inşallah gençlerimizin kullanımına açacağımız güzel bir Gençlik Merkezimiz olacak. 
    Yine birkaç ay önce hazırlıklarını tamamladığımız ve köylerde oturan yaşlı ve muhtaç vatandaşlarımızın ev bakım ve onarımları ile ilgili projemiz ve  bir Aşevi kurmak suretiyle merkez ve köylerde tek başına yaşayan, bakacak kimsesi olmayan ve yemek yapma konusunda sıkıntı yaşayan  yaşlı vatandaşlarımızın  sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılama projemiz ile ilgili de sonuca ulaşmak üzereyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca kabul edilir edilmez, bu projelerimizi de hemen hayata geçirmeye başlayacağız. 
    ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz bir başka husus da, çocuklarımızın, gençlerimizin daha doğrusu tüm ilçe sakinlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek imkanlara sahip bir kütüphane binası. Bu konuda da çeşitli adımlar atmaya başladık. il Kültür ve Turizm Müdürü ile konu hakkında  görüştük.
    Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan gerekli destekleri almaya çalışacağız. Fakat, bundan önce yapım aşamasında belli bir yol kat etmemiz gerekiyor. Bu aşamayı da , hem Kaymakamlığımızın imkânları hem de Belediyemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın  ve özellikle Havsalı iş adamlarımızın destekleriyle halletmeyi planlıyoruz. Tüm bu çalışmalar planlandığı gibi neticelenirse,   ilçemiz yeni ve modern bir kütüphaneye kavuşmuş olacak.
    Öte yandan biliyorsunuz,  köylerimizin eksiklerini ve ihtiyaçlarını karşılama konusunda da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz 'in imkânları ve il Özel idaremiz 'in destekleriyle bu hizmetler devam ediyor. Tabi bununla beraber köylerimizde cazibe oluşturacak hususları da ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Osmanlı köyümüzde, Sayın Vali'mizin önderliğinde ve himayelerinde Trakya Kalkınma Ajansı'nın üzerinde çalıştığı bir proje var. Bu proje bu bölgeye önemli bir cazibe katacaktır. Ayrıca bir aydan fazla süredir yol problemlerini çözmeye çalıştığımız Şerbettar köyümüzde tarihi bir çeşme mevcut. Muhtar ve köylülerimiz çeşmenin hala köyden daha önce göç eden ve Yunanistan'da ikamet eden insanlar tarafından ziyaret edildiğini söylediler.
     Bu tarihi çeşmenin bakımsızlık ve kötü kullanımdan ötürü çok iyi durumda olmadığını üzülerek söyleyebilirim. Fakat bu çeşmeyi de eski haline getirme noktasında gerekli adımları atmaya başladık. Vakıflar Bölge Müdürü ve Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü ile bu konuyu görüştük. Geçen sene tescili yapılan çeşmenin restorasyonu için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacağız. Bu hafta Edirne il Çevre Koruma Vakfı Müdürü ile bu yapıyı yerinde inceleyip yapılacaklara ilişkin bir yol haritası belirlemeye çalışacağız. Köyümüzün dere ıslahı çalışmaları ve gerekli çevre düzenlemeleri  yapıldıktan sonra bu tarihi yapıyı ziyarete açarak, gelen ziyaretçi sayısını arttırmaya, köyümüzde bir hareketlilik meydana getirmeye çalışacağız. En başta  ifade ettiğim gibi, Havsa gelişime müsait bir ilçe ve doğru projelerle gelişim sürecini hızla tamamlayacaktır. 
    2018 yılının bu manada bereketli bir yıl olacağını ümit ediyorum. Yeni yıl ile birlikte ben de Havsa'da bir yıldır görev yapıyor olmanın, bu ilçeye hizmet ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesile ile  Havsalı hemşehrilerimin şahsında tüm milletimizin yeni yılını kutluyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl diliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.