Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Esnaf Duası” Cumartesi Günü ilçemizde Hayat Buldu

Selçuklu ve Osmanlı'dan günümüze kadar gelen ahilik kültürünün geleneği olan “Esnaf Duası” Sokollu Mehmet Paşa Camii Koruma ve Yaşatma Derneği'nin çabaları ile ilçemizde tekrar hayata geçti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Esnaf Duası” Cumartesi Günü ilçemizde Hayat Buldu

Nilay YILMAZ

    Selçuklı ve Osmanlı döneminden bu yana sürdürülen "esnaf duası" geleneği geçtiğimiz Cumartesi günü sabah namazından sonra ilçemizdeki dua kubbesinin altında esnaf ve vatandaşların bir araya gelmesiyle tekrar hayat buldu.Yoğun katılımın olduğu duada esnaf ve vatandaşlar Dua Kubbesinin altında bir araya geldi. ilçemizde uzun bir aradan sonra unutulmaya yüz tutan Esnaf Duası'nın ilki ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta, Sokollu Mehmet Paşa Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Naci Arda, dernek yönetimi, esnaf ve vatandaşların katılımı ile  yapıldı.
    Sokollu Mehmet Paşa Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Naci Arda konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “Ahilik Kültürünün geleneği olan unutulmaya yüz tutmuş Esnaf Duasını geçtiğimiz Cumartesi günü sabah namazına müteakip ilçemizde tekrar hayata geçirdik.
02 Aralık Cumartesi günü ilçemiz esnaf ve vatandaşlarının yoğun katılımı ile Dua Kubbesinin altında "hayırlı ve bereketli kazanç" için esnaf duasını gerçekleştirdik. 
    Cumartesi günü ilçemizde Pazar olması sebebi ile tezgahları başında olan esnaflarımızda duaya iştirak ettiler.ilçemizde hayata geçirdiğimiz Esnaf Duasına katılım ve ilgi çok yüksekti.Esnaflarımız oldukça memnun oldular ve bunun sürdürülmesini istediler.
    Bundan böyle her cumartesi günü sabah namazına müteakip yapacağımız Esnaf Duasını bugün bizler yarın çocuklarımız sürdürerek gelecek nesillere taşıyacağız.
    Geçmişte Sokollu Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve yaklaşık 300 dükkan esnafı Dua Kubbesi altında buluşarak Esnaf Duasını yapıyordu.Bu geleneği sürdürmek istiyoruz
    ilçemizdeki tüm esnaflarımız,halkımız ve kuruluşlarımızı her Cumartesi günü Sabah Namazına müteakip yapacağımız  Esnaf Duasına davet ediyoruz. Amacımız bu geleneğimizi yaşatmak ve bizden sonraki nesillere de aktarmak.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.