Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasköy'ün Düşman işgalinden Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

ilçemiz köylerinden Hasköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95'nci yıldönümü 23 Kasım 2017 Perşembe günü (dün) törenlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Hasköy'ün Düşman işgalinden Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Sertkan YILMAZ

    Hasköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95'nci yıldönümü kutlama törenleri 23 Kasım 2017 Perşembe günü saat 10:00'da başladı.
    Törene ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman,ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ  Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu,  Belediye Meclis Üyeleri, Hasköy Muhtarı Fahri ipek, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilerin  katılımları vardı.
    Hasköy Muhtarı Fahri ipek  günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,”Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Komutanım, Sayın ilçe Emniyet Müdürüm, Sayın Kurum Müdürlerim, Değerli Muhtar Arkadaşlarım, Değerli Öğretmenlerim, Çok Kıymetli Misafirler, Saygıdeğer Hasköy Halkı, Sevgili Öğrenciler;
    Hasköy'ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Düşman askerlerinin Hasköy'den bir daha geri dönmemek üzere ayrılışının günü olan 23 Kasım, şanlı tarihimizde  Hasköy halkına armağan edilen en güzel mirastır.
    Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında üstün başarılara imza atan, vatan topraklarının son karışına kadar savunuculuğunu yapan, milletimizi esaret altında yaşamaktan kurtararak, bağımsızlığımızı bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm bu uğurda çarpışan ecdadımıza karşı sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum.
    Bu sorumluluklarımızın en başında; ecdadımızın sizleri yaşatmak için verdiği mücadeleyi öğrenmek ve sahip çıkmak gelmektedir.
    Millet olarak bağımsızlığımıza, onurumuza ve vatanımıza olan bağımlılığımız tarih boyunca savaşlarla kanıtlanmıştır. Türkler tarih boyu özgür yaşamamaktansa ölmeyi yeğlemişlerdir. Vatanlarını canı gibi severler, orada yabancı bir bayrağın dalgalanmasını hiçbir zaman hazmedemezlerdi. Ayrıca Türkler zor zamanları severler ki mücadelenin tadı çıksın…
    Yol göstericisi, rehberi  Mustafa Kemal Atatürk ile kenetlenen halk, Genciyle yaşlısıyla lazıyla, çerkeziyle doğulusu batılısıyla Erkeği kadınıyla öyle bir mücadele vermiştir ki dünyanın esir milletlerine örnek; güç delisi devletlere caydırıcılık aşılamıştır.
    Türk tarihinde unutulmaz başarılara imza atan büyüklerimizin unutulmamasını diliyorum. Bizler, Büyük Önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği vatanımızın bütünlüğünü korumak için, birlik ve beraberlik içinde bulunmalıyız.
    Onun çizdiği yolda ilerleyerek ve Onun değerlerine sahip çıkarak, bize yakışanı yapmalıyız. Bütün Hasköy halkının kurtuluş gününü canı gönülden kutlayarak, bu çoşkuyu doya doya yaşamalarını temenni ederim. Bizleri kırmayarak Hasköy'ümüzün kurtuluş gününe iştirak eden başta Sayın Kaymakamım olmak üzere tüm misafir-lerimize teşekkürü bir borç bilir, saygılarımı sunarım.”dedi.
    Bir öğrenci şiirini okumasının ardından Okul Müdürü Erhan Sevil yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Protokol'ün Değerli Üyeleri, Değerli Meslektaşlarım, Çok Kıymetli Hasköy Halkı ve Sevgili Öğrenciler;
    Bugün 1922 yılında kıt imkanlarla verilen cephe ve cephe gerisi mücadelelerin, direnişlerin, yaşanılanların önemi kavramak, bu özveriyi gösteren ecdadımızı yad etmek için toplanmış bulunuyoruz.
    Acıları sevince, esareti özgürlüğe, ümitsizliği onurlu bir geleceğe, aydınlık ve çağdaş bir kimliğe dönüştürmenin adıdır kurtuluş. Ayyıldızlı bayrağın gölgesinde, göğsünü gere gere, başı dik yürüyebilmektedir, ezan sesleriyle yüreklerin ürpermesidir kurtuluş. Başkomutan Muıstafa Kemal Atatürk yönetiminde dünya savaş tarihine unutulmaz bir not düşen kahraman ordumuza duyduğumuz sonsuz minnettir kurtuluş. Kurtuluş Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk'tür.
    Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında ve sonrasında üstün başarılara imza atan, vatan topraklarının son karşına kadar savunuculuğunu yapan, milletimizi esaret altında yaşamaktan kurtararak, bağımsızlığımızı bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm bu uğurda çarpışan ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuz ülkemizi birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek daha ilerilere taşımak, çalışmak ve çok çalışmaktır.
    Bu milletin evlatları geçmişte direndi, bize unutulmaz bir miras bıraktı. Bu mirasın adı Türkiye'dir. Bu miras büyük hayalleri olan insanların mirasıdır. Bu miras toprağa düşmüş, şehitlerin, gazilerin, kahramanların mirasıdır.
    Bu duygu ve düşüncelerle; başta devletimizin kurucusu büyük Atatürk olmak üzere, bu vatanı bizlere kazandıran tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı Kahraman ordumuza minnetlerimi sunuyor, halkımızın kurtuluş gününü kutluyorum. Saygılarımla.”dedi.
    Halk Oyunları ekiplerinin folklor gös-terisi ile Hasköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95'nci yıldönümü kutlama törenleri  sona erdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.