Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ilçemizin Çöp Sorununun Ortadan Kalkması Adına Büyük Fırsat EDiKAB”

Havsa'mız da yıllardan beri süre gelen çöp sorunun ve çevre kirliliğinin ortadan kalkması adına büyük fırsat '' EDiKAB '' 03 Kasım 2017 tarihi itibari ile faaliyete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“ilçemizin Çöp Sorununun Ortadan  Kalkması Adına Büyük Fırsat EDiKAB”

Nilay YILMAZ

    Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, “Havsa'mız da yıllardan beri süre gelen çöp sorunun ve çevre kirliliğinin  ortadan kalkması adına bizim de üyesi olduğumuz büyük fırsat  Edirne Katık Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama sahası 03 Kasım 2017 tarihinden itibaren faaliyete geçti.
    ilçemizde toplanan evsel atıklar bu tarihten itibaren her gün bu tesise dökülecek olup ve 2-3 ay süre içerisinde elektrik enerjisine dönüşüm sağlanacaktır. Böylelikle ilçemizdeki en büyük sorunlardan biri olan vahşi çöp depolama alanı kapatılmış, çevre ve peyzaj düzenlemeleri en kısa zamanda yapılarak görüntü ve çevre kirliliği ortadan kaldırılacak.
    Yaklaşık 25 yıldır ilçemizde özellikle sokaklarda ağzı açık çöp varilleri (fıçılar) var. Bu variller nerdeyse hane başına 1-2 olmakla beraber her geçen gün sayıları artmakta. Bu varillerin  çevre kirliliği ve sağlık sorunları yaratmasının yanı sıra  sokak hayvanlarının da çöpü dağıtmasıyla durum işten çıkılmaz bir hal almıştı. Belediyemize bağlı Temizlik işleri Müdürlüğü  her gün 06.00-22.00 saatleri arasında çöpleri almasına rağmen bu varillerin varlığı ve bireysel çöp bidonu kullanımı, maliyetleri arttırmakta, zaman kaybı yaratmakta, verimsiz çalışmalara sebebiyet vermekte beraberinde çöp sorunu da devam etmektedir. Çalışmasını daha önceden yaptığımız 800 LT'lik Sıcak Daldırma Galvanizli Çöp Konteynerleri bugünlerde ilçemizde olacak. Yıllardan beri süre gelen çöp sorununu ortadan kaldırmak adına bu uygulama ilçemiz  için bir fırsattır.
    Mevcut çöp fıçılarının toplanmasıyla birlikte büyük ebatlı konteynerlerin ilçemizde belirlenmiş noktalara yerleştirilecek ve ortak kullanım konusunda bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu konteynerlere sadece evsel çöpler atılacaktır. KÜL, CURUF, inşaat atığı, hafriyat malzemeleri, koltuk, v.b gibi ev eşyaları, bitki-bahçe atıkları, hayvan pislikleri ve ölmüş hayvan atılması kesinlikle istenmemektedir. Vatandaşlarımızdan evsel atıkları çöp poşeti içerisine ağzı kapalı şekilde koyarak çöp konteynerlerinin içine atmaları konusunda özen göstermelerini rica ediyorum. Bu kurallar sayesinde konteynerlerin uzun süreli, sağlıklı kullanımı ve bakımı yapılacak  (ilaçlama-yıkama gibi) araç ve ekipman giderlerimiz azalacak, ayrıca araçlarımızda ve Edirne Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama sahasında özellikle kül ve cüruflardan dolayı olası yangın gibi tehlikeler önlenmiş olacaktır. Konteyner dağıtımı önceden belirlenmiş kural ve mevzuatlar çerçevesinde yapılacak olup  konteynerlerin numaralandırılmasıyla sorunlar kısa ve hızla çözülmüş olacak.Yeni uygulamaya koya-cağımız whatsaap hattıyla vatandaşlarımızın temizlik ve çöp konu-sunda talep ve şikayetlerini bu hatta bildirilmesiyle hızlı ve etkili bir çözüm sağlanacak ve şikayetlerde sadece Konteyner numarası verilmesi yeterli olacak. Konteynerların uzun süreli kullanımı için vatandaşlarımız kül ve cürufları çuvallayarak evlerinin  önüne veya konteyner yanlarına bırakırlar ise Belediyemize bağlı temizlik işleri müdürlüğü  tarafından oluşturulan ekipler belirli gün ve saatlerde çuvallanmış kül ve cürufların toplanmasını sağlayacak ve  bu bilgilendirme ve anonslar ayrıca yapılacaktır.
    Temizlik ve çöp sorunları için 0538-2793572 nolu hattan Belediyemiz Temizlik işleri Müdürlüğünü aradığınız takdirde atıklarınızı almak için ekiplerimiz  hizmetinizde olacak.Havsa her şeyin en iyisine layıktır düşüncesiyle yaptığımız bu çalışmalara vatandaşlarımızın da destek ve anlayışlarıyla inanıyorum çok kısa bir sürede bu sorunlarımızı tamamıyla ortadan kaldırmış olacağız.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.