Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atamızı 79'uncu Ölüm Yıldönümünde Andık

Atatürk'ün 79. Ölüm yıldönümü anma töreni programı 10 Kasım 2017 Cuma günü Atatürk anıtında yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Atamızı 79'uncu Ölüm Yıldönümünde Andık

Nilay YILMAZ

    Törene ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ.Mehmet Utku Davulcu, ilçemiz Emniyet Müdürü Mahmut Güder, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Okullardan Öğretmen, Öğrenciler ve vatandaşların katılımları ile gerçekleştirildi.
    ilçemizde Atatürk'ün 79. Ölüm yıldönümü anma töreni prog-ramı saat 08:45'da Kaymakamlık Makamı, ve Belediye Başkanlığı tarafından, Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreni ile başladı. Protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasının ardından Saat 09:05'te sirenlerin çalmaya başlaması ile saygı duruşu ve akabinde istiklal Marşı okunmasıyla Anıttaki tören sona erdi.
    Program saat 10:00'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonun' da Saygı duruşu ve istiklal Marşı okunmasının ardından, günün anlam ve önemini  belirten konuşmayı Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni inci Aksüt yapmış olduğu konuşması ile devam etti. inci Aksüt konuşmasında; 
    “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol Üyeleri, Değerli misafirler, Bugün burada Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz.
    Büyük Önder, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde, aramızda hep yaşayan bir önderdir.Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; “Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini  her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır”
    Dünya'nın en seçkin ve en saygın lideri şöyle diyordu:
iki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… ikinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde  yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan, aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben on-ların rüyasını temsil ediyorum. Benım teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. O'nun “Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim” sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.    
    Bugün burada, bu daracık zamanda, Atatürk'ü anlatmanın imkanı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk'ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk'ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir.
    Hiç kimse bu muzaffer general, bu yılmaz devrimci, bu kahra-man insan, bu halkçı lider kadar kendi ulusunun kalbine yakın olamamıştır.
    Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, “Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz.”demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir insanın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk'ten almaktasınız.
    Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır.
Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”dedi.
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Atatürk'ün Hayatı ile ilgili canlandırma gerçekleştildi. Bir öğrenci tarafından Atatürk'e Mektup adlı şiir okundu. Zeybek gösterisinin ardından video gösterisi ile devam eden program düzenlenmiş olan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verilerek öğrenciler tarafından oluşturulan koronun Bülbülüm Altın Kafeste,Atatürk Çocukları'nı seslendirmesinin ardından program Mustafa Kemal Seslense şiirinin okunması ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.