Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Refik Elmas’tan Havsalı Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Müjdesi

Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas, esnaflara kredi müjdesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Refik Elmas’tan Havsalı Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Müjdesi

Nilay YILMAZ

    Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baş-kanı Refik Elmas,ilçemiz esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi limitinin 150 bin TL'den 200 bin TL'ye çıkarıldığını ,kendi işyerini açmak isteyen, satın almak isteyen üyelerine 10 yıl vadeyle 500 Bin TL, işi için sıfır araç almak isteyen üye esnafların da beş yıl vade ile yine 500 bin liralık kredi imkanı olduğunun müjdesini verdi.
    Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas, “17 Ekim 2017 Salı günü Sayın Başbakanımızın meclis grup toplantısında müjdesini verdiği ve 21 Ekim 2017 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi'nin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Sayın Osman Arslan'ın ayrıntılarını tüm başkanlarımıza duyurduğu kooperatif risk gruplarının yeniden düzenlenmesi ile işletme kredisinin şahıs üst limitinin yükseltilmesi ve ayrıca 500 bin TL şahıs üst limitli yatırım (taşıt edindirme ve iş yeri edindirme) kredilerine ilişkin uygulamayı içeren Türkiye Halk Bankası Genel Mektubu 23 Ekim 2017 tarihinde tüm şubelere gönderilerek uygulama başlatılmıştır. 500 bin TL Şahıs üst limitli yatırım kredilerinden;
    işyeri edindirme kredisinin vadesi azami 120 ay, geri ödemesi aylık veya 3 er aylık dönemlerde yapılacaktır.
Taşıt edindirme kredisinin vadesi azami 60 ay, geri ödemesi ise aylık veya 3 er aylık dönemlerde yapılacaktır.
    Yatırım kredilerinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların enaz 1 yıllık faaliyet süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
    Krediler bir defada kullandırılacak, parçalı kullanım veya ikinci bir iş yeri alımına yönelik kullandırım yapılmayacaktır.
    Taşıt edindirme kredisinde aracın sıfır kilometre olması gerekmekte olup, anahtar teslim fiyatının tamamına kadar kredi kullandırılabilecektir.
    Yatırım kredisi şahıs üst limiti kooperatifin risk grubuna bakılmaksızın tüm kooperatiflerimiz için 500 bin TL olacaktır.
    Esnaf ve sanatkarlara kooperatiflerimiz kefaletiyle hazine faiz destekli kredi kullandırımlarında işletme+yatırım kredisi üst limiti 500 bin TL yi geçemeyecektir.(Örneğin 200 bin TL işletme kredisi kullanan bir ortak en çok 300 bin TL yatırım kredisi kullanabilecektir.)  
    Yapılacak kesintiler işletme kredisinden yapılan kesintilerle aynı nitelikte ve oranda olacaktır.
    Uygulamaya konulan yeni düzenlemenin tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.