Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçemizde Büyük ilgiyle Karşılandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçemiz için önemli yatırımlardan olan Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Hattı'nın açılışı için 03 Kasım 2017 Cuma günü saat 14.00'da ilçemize geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçemizde  Büyük ilgiyle Karşılandı

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve beraberindekiler Kılıçdaroğlu'nu çiçeklerle karşılayarak tören alanına geçti.
    Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekilli Faik Öztrak, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin,Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne il Başkanı Fevzi Pekcanlı, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis işbilen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 
    ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin yaptığı konuşmasında, “Sayın Genel Başkanım, Sayın Genel Başkan Yardımcılarım,il Başkanlarım, Sayın Milletvekillerim, çevre il ve ilçelerden gelen Değerli Belediye Başkanlarım, il Genel ve Belediye Meclis Üyelerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimizin ve Siyasi partilerimizin Değerli Temsilcileri, mahalle ve köy muhtarlarımız, basın mensuplarımız ve sizlere hizmet etmekten dolayı çok büyük gurur ve mutluluk duyduğum Sevgili Havsalılar;
    Büyük bir gayret ile yapımını tamamladığımız Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisimizin açılışına hoş geldiniz; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
    Bugün Havsa ilçemizin “bugünleri ve yarınları”  için çok önemli bir gün, bu önemli günde  Havsa'mız için bu önemli tesisin açılışını Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sizlerle birlikte yapmanın  onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.
    Sayın Genel Başkanım,Havsa ilçemiz önemli tarım arazileri üzerinde kurulmuş ve bu nedenle ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayanan bir ilçedir. Bu yönüyle ilçemiz; ilimizin buğday, ayçiçeği ve mısır üretimine büyük katkılar sunmakta, bunun yanı sıra hayvansal üretim konusundaki potansiyel ile de öne çıkmaktadır. ilçemizde bulunan ve Trakya bölgesindeki en köklü ve en büyük  hayvan pazarı olan; Hayvan Pazarımız da ilçenin ekonomik hayatına önemli bir canlılık kazandırmaktadır. Hayvan ticaretinde önemli bir rol oynayan pazarımızın ilçe ekonomisi ve sosyal yaşam üzerinde daha fazla olumlu etki bırakması için yeni projelerimiz de devam etmektedir.
    Tarihin tüm dönemlerinde önemli bir tarım bölgesi olarak öne çıkmış olan Havsamız da;  son dönemde meyvecilik üretimi de başlamıştır. Meyve üreticileri bir birlik altında üretimlerini ve pazarlamalarını organize ederek ilçe ekonominse katkı sağlamaktadırlar.
    Tarımsal üretimde yenilikçi; girişimcileri ile tarım, ticaret ve hizmetler sektörlerinde başarılı; güzel kent dokusu ile ziyaretçilerine ve sakinlerine rahatlık ve huzur sunan; bu güzel yaşam kenti Havsa'mız için bizlerde göreve geldiğimiz günden bu yana sevgi, saygı ve sami-miyetle hareket ettik. “Havsa Halkı Her Şeyin En iyisine Layıktır” anlayışı içerisinde  hizmetlerimizi sürdürdük.
    Günü birlik işler yaparak değil, gelecek nesillerimizi düşünerek planladığımız projelerimiz ile büyük yatırımlar yaptık.
    ilçemiz kurulduğu günden bu yana planlı ve projeli bir kanalizasyon sistemi yoktu. Meclis Üyelerimiz ile birlikte  “Çağdaş bir şehir düzgün bir alt yapının üstüne kurulur” anlayışıyla alt yapı çalışmalarımıza başladık. Arıtma Tesisimizin yapımı için; bu içinde bulunduğumuz alanı istimlak ederek işe başladık.
    Böylece bir hayli yorucu ve sıkıntılı bir süreci başlatmış olduk.
2013 yılında ihalesini yapıp, yapımına başladığımız kanalizasyon arıtma tesisi projesi ile ilçemize ve gelecek nesillere yaklaşık 30 bin nüfusu kapsayan bir sistemi kazandırmış olduk.
    Şuan içinde bulunduğumuz Kanalizasyon arıtma tesisimiz 8 ayrı binadan oluşmaktadır. Bunlar Bypas yapısı, Sepet Izgara ve terfi merkezi, ince ızgara, Oksidasyon hendeği, 2 adet çökertme havuzu, Klor temas tankı, Klor Binası ve Çamur susuzlaştırma sistemidir. 
Bu arıtma tesisinin hayata geçirilmiş olması ile birlikte Havsa ilçe nüfusu olan 8500 evsel ve insani atıklar artık arıtılacaktır.
Bizler Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon çalışmalarımızı yoğun bir tempo sonucu 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.
    Bu zaman zarfında tüm ilçe halkımıza göstermiş olduğu anla-yıştan dolayı bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Tüm bu süreç sonunda yerel yönetimler anlamında Cumhuriyet tarihi-nin en büyük altyapı çalışmasını gerçekleştirerek ilçemizde 65 km'lik kanalizasyon hattını da tamamlamış olduk.
    Arıtma ve Atık Su Kanalizasyon Sistemimizin belediyemize toplam maliyeti 13 milyon olmuştur. Böylece Havsanın, geleceğine çok büyük bir yatırım yapılmış oldu.
    Çalışmaların tamamlanması ile 3 bin 500 hanemize abone bağlantısını gerçekleştirdik. Böylelikle Havsamızın  %82'lik kısmının kanalizasyon bağlantısı sağlanmış oldu.
    Çalışmalarımızın sürdüğü 3 yıl boyunca çalışmalar nedeniyle bozulan cadde ve sokaklarımızı 1 yıl gibi kısa bir sürede kendi teknik personel ve imkanlarımızla yeniledik. Tabi küçük ölçekli bir belediye olmamız nedeniyle zaman zaman ekipman ve araç gereç anlamında sıkıntılarımız oldu. Ama tüm bu sıkıntılı dönemlerimizde “Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” diyen Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan yanımızda oldu. Dostane yaklaşımı, Havsa'ya hizmet yolunda bizlere güç verdi, heyecanımıza heyecan kattı. Bu nedenle bir kez de huzurlarınızda; Edirne Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan'a şahsım, meclis üyelerim ve ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. inanıyorum ki ilerleyen süreçlerde de Birlik, beraberlik ve uyumun getirdiği bereket ile, hep birlikte çok daha güzel işler yapacağız. Şuan itibari ile 96 bin metre kare parke taş çalışması, 13 bin ton da asfalt çalışması ilçemizde tamamlanmış olup, Üst yapı çalışmalarımızın toplam maliyeti 5 milyon TL'ye mal olmuştur.
    Tüm bunların yanı sıra üst yapı çalışmalarımızla “Görsel Açıdan daha iyi bir Havsa” yaratmak için  yine göreve geldiğimiz ilk günden bu yana refüj, heykel, havuz ve düğün salonu çalışmalarımıza devam ettik. Bunun yanı sıra ilçemize Nikah salonu kazandırdık. Belediyemizin araç parkını genişleterek,  belediyemize çeşitli hizmet alanlarında kullanılmak üzere  25 yeni araç kazandırdık.
    Yine geleceğimiz olan çocuklarımız için Çocuk parkları yapımının yanı sıra Belediyemize ait spor kulübünde 400 ün üzerinde lisanslı sporcu çocuğumuz ile;  Havsa'nın geleceğini büyük bir umutla şekillendirmeye devam ettik. Spor Kulübümüz bünyesindeki Halk oyunları ekiplerimiz bölgemizdeki başarılarının yanı sıra her yıl en az 4 ülkede hem ilçemizi hem ilimizi hem de ülkemizi temsil ederek şanlı bayrağımızı onurla dalgalandırmaktadırlar.
    Bizler bundan sonraki süreçte de çevre sağlığına, gelecek nesillere, hemşehrilerimizin memnuniyetine  büyük önem vererek çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz.
    Değerli Misafirler,Şehirleri sadece insanlar yaşatmaz, aynı zamanda şehirler de insanları yaşatır. Mutlu insanların yaşadığı, demokrasinin, Atatürk ilke ve Devrimlerinin, laikliğin yaşam biçimi  haline geldiği güzel Havsamızda daha nice güzel işlerin açılışını hep birlikte yapma dilek ve temennisi ile sizlere bir kez daha açılışımızı onurlandırdığınız için teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.
    Açılışta konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarıma dayalı bu bölgede besiciliğin önemli olduğunu bildiğini aktaran CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
     “Başka bir yerden Türkiye'ye canlı hayvan hatta doğrudan doğruya et ithal edebiliyorsak, saman ithal ediyorsak hepimizin oturup düşünmesi lazım. Devasa bir Türkiye, koskocaman bir Türkiye neden bu duruma düştü? Konya'dan küçük Hollanda, bizim 3,5 katımız tarım ürünü ihraç ediyor. Biz pamuğu, samanı, canlı hayvanı, mercimeği, nohudu, fasulyeyi dışarıdan alıyoruz. Topraklarımız bereketli. insanlarımız çalışkan. Neden biz üretmiyoruz? Neden biz kazanmıyoruz? Neden dışarıya bu parayı veriyoruz? Hepimizin ortak düşünmesi gereken temel sorun bu.Belki diyeceksiniz ki 'Çiftçi yeteri kadar desteklenmiyor?' Bu sorunun cevabı doğrudur. Ama derseniz ki 'Parlamento görevini yaptı mı? Kanun çıkardı mı?' Parlamento bir kanun çıkardı. Adı Tarım Kanunu. 21. maddesi der ki 'Her yıl çiftçiye milli gelirin en az yüzde 1'i oranında teşvik verilir.' diye. Türkiye'nin milli geliri yıllık 800 milyar dolar. Çiftçiye verilmesi gereken teşvik miktarı yıllık 8 milyar dolar. Veriliyor mu? Emin olun yarısı bile verilmiyor. O zaman sizin yapacağınız bir şey var. TBMM kanun çıkarıyor, sizin teşvikinizi öngörüyor, eğer hükümet bunun parasını size ödemiyorsa, yapacağınız en güzel iş, sandık önünüze geldiğinde gereğini yapmaktır. Yani size yasanın öngördüğü teşviki vermeyeni, sandıktan çıkarmamaktır.”CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün sorunların çözülebileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:
    Şimdi kendi belediye başkanlarıyla uğraşıyorlar, uğraşıyorlar. Sıra geldi bizim belediye başkanları ile uğraşmaya. Diyorlar ki, biz kendi belediye başkanlarımız için gereğini yaptık, istifa edin dedik. Etmek istemediler, tehdit ettik. Şantaj, istifa ettirdik. Diyorlar ki, şimdi CHP kendi belediye başkanları için aynı yöntemi uygulasın. Biz yapmayız. Biz milletin oyuna, halkımızın iradesine saygı gösteririz. En önemlisi kendi belediye başkanlarımıza sonuna kadar güveniriz. Bizim belediye başkanlarımız için niye gereğini yapacağız? Evet gereğini yapacağız, onları tek tek kutlayacağız. 'Bravo' diyeceğiz. 'iyi iş yaptın, halka iyi hizmet ettin.' diyeceğiz. Bizim açımızdan gereğini yapmak budur.”Belediye başkanlarına her kuruşun hesabını halka vereceklerini ve parti ayırmaksızın herkese hizmet edeceklerini söylediklerini ifade eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımızı kutlamak ve gereğini yapmak için geldik. Onların güzel hizmetlerini yerinde görmek için geldik. Sizlerle beraber olmak, sizlere hitap etmek benim izin onur ve şereftir.” dedi. 
    Ardından Çiftçi Savaş Muhtaroğlu CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kuzu hediye etti. ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin ise ilçemizin simgesi olan  el-başak figürlü bibloyu hediye etti.
    Devam eden program ilçemiz Belediyesi tarafından yapılan Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Hattı'nın açılış kurdelesi kesimi ile sona erdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.