Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyetimizin 94'üncü Yaşını Çoşkuyla Kutladık

Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümü ilçemizde törenlerle kutlandı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere armağan edilen ve bu yıl 94. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkulu bir törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2017 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Cumhuriyetimizin 94'üncü Yaşını Çoşkuyla Kutladık

Nilay YILMAZ

    Bu yıl da birçok etkinliğin bulunduğu Cumhuriyet Bayramı'nın kutlama programı 28 Ekim 2017 Cumartesi günü 13:00'da Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı.
    29 Ekim 2017 Pazar günü saat 09.30'da ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, makamında kutlamaları kabul etti. Saat 10.00'da başlayan törene ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ  Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, öğrencilerin ve vatandaşların katılımları vardı.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, Belediye Başkanı Oğuz Tekin'in, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşuna müteakip istiklal marşı okundu şanlı bayrağımız göndere çekildi. 
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman yaptığı konuşmasında, “Sayın Belediye Başkanım, Değerli mesai arkadaşlarım, Siyasi partilerin Kıymetli üyeleri, Sevgili öğrenciler, saygıdeğer Havsalılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, sizlerin şahsında tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını Kutluyorum.
    Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 94. Yıldönümü, dolayısıyla asırlık bir cumhuriyetin eşiğinde olmanın gururunu, mutluluğunu, coşkusunu milletçe yaşıyoruz. Tabi bu asırlık yolculuğun başlaması da bu menzile ulaşması da kolay olmamıştır. Evvela 7 düvele karşı verilen bir varoluş mücadelesi ile, bütün dünya varlığı sona erdiği düşünülen bir milletin, genci, yaşlısı, erkeği, kadını, hasılı, bütün gücü ile giriştiği bir mücadeleye ve bu mücadele neticesinde ulaştığı zafere şahitlik tanımladığı Cumhuriyeti 94 yıl önce bugün ilan etmesi ile de taçlandırılmıştır. Dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti, hürriyetini ve devletini kaybetme tehlikesi ile yüz yüze gelmiş, vatanı işgal edilmiş bu aziz milletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için verdiği şanlı mücadele ve zaferin adıdır.
    Kıymetli Havsalılar, Cumhuriyet, çağdaş yaşamı, ilerici ve katılımcı bir ruhu, milli dayanışma  ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, demokratik bir sosyal hukuk devletini ifade eder. Cumhuriyet, bireyin  haklarının korunduğu, bireyin yönetime katılma ve yöneticilerini seçme hakkının hukuki teminat altına alındığı barışçıl  ve insani değerleri en yüksek  ideal kabul eden idare biçimidir. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal'in ifadesiyle, Türk Milleti'nin karakterine ve adaletlerine en uygun yönetim şeklidir. Ben bu vesile ile, Kurtuluş Mücadelemizi zafere ulaştıran ve akabinde cumhuriyeti milletimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını feda ederek şehadete ulaşan tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. 
    Sevgili öğrenciler, Değerli genç kardeşlerim, Gazi Mustafa Kemal “Ey Yükselen nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlerisiniz, demek suretiyle sizlere çok onurlu bir sorumluluk yüklemiştir. Taşıdığınız bu sorumluluğun bilincinde olduğunuza inanıyor, yine Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşılması noktasında da elinizden gelen gayreti ve fedakarlığı göstereceğinize dair inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Değerli Havsalılar, bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.
    Cumhuriyet Ortaokulundan ve Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden birer öğrencinin şiir okumasının ardından Havsa Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini gerçekleştirmelerine müteakip Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompoziyon yarışmaları ile sportif turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı tüm okulların tören geçişiyle sona erdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.