Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde “19 Ekim Muhtar Günü” Kutlandı

19.10.2016 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “2015/11 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edilmesiyle “19 Ekim Muhtarlar Günü” tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde “19 Ekim Muhtar Günü” Kutlandı

Sertkan YILMAZ

    Muhtarlar günü programına  ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ. Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, ilçe köy ve mahalle muhtarları katıldı.ilçemizde 19 Ekim 2017 Perşembe günü (dün) Muhtarlar Günü Kutlama Programı Atatürk Anıtında saat 11:00'da çelenk sunumu ile başladı. 
    Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Muhtarlar adına Kabaağaç Köyü Muhtarı Hayrettin Turan konuşmasını gerçekleştirdi. 
    Kabaağaç Köyü Muhtarı Hayrettin Turan yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Daire Müdürlerim ve çok Değerli Köy ve mahalle muhtarlarım.
    03. Mart 2015 tarihinde içişleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu müracaat neticesinde Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan Ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan  muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim gününü muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Artık bizlerinde bir günü vardır. Bizlere bu değeri veren Başta Sayın Başkanımız olmak üzere, tüm hükümet üyelerine çok teşekkür ederiz.
    Tüm muhtar arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümdeki temsilcileri olarak köy ve mahallesindeki insanının huzur ve güven içinde olması için çaba sarfetmektedir. Havsa ilçesi Köy ve Mahalle muhtarları bünyesinde önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Havsa ilçesi Köy ve Mahalle Muhtarları kendi adına değil temsil ettikleri köy ve mahalle sakinleri adına yetkili makamlarımıza taşıdıkları sorunların çözüme olan katkılarınızdan dolayı herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    Bu duygularla başta siz sevgili muhtar arkadaşlarım olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününu kutluyor, bu güzel programa katılımınız için hepinize teşekkür ediyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.
    Devam eden program Muhtarların ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'ı makamında ziyaret etmesiyle sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.